Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utjecaj modela Mirai

Nova Toyota Prius ulovljena bez maske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova, četvrta generacija toyotinog najpopularnijeg hibrida, odnosno modela Prius je ulovljena bez ikakve zaštitne maske prije službene premijere koju je ovaj japanski proizvođač najavio za 8. rujan.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U 13 godina Toyota prodala više od dva milijuna Priusa Slika nije dostupna Sve gore i gore Toyota povlači i 436.000 hibridnih Priusa

Sudeći prema priloženim fotografijama na konačni je izgled novog Priusa presudan utjecaj imao model Mirai. Podsjetimo riječ je o vozilu na vodikove gorive ćelije od kojega je Prius posudio nekoliko elemenata vanjskog dizajna, a ponajviše se ističu tzv. bumerang svjetla. Nadalje, čini se kako se novi Prius dimenzijama neće puno razlikovati od prethodnika, a općenito je zadržana i linija profila.

Novi se Prius temelji na toyotinoj TNGA (Toyota New Global Architecture) platformi i vjeruje se kako će biti osjetno ekonomičniji od treće generacije. Pokretat će ga unaprijeđena verzija poznatog hibridnog pogonskog sklopa kojega će činiti 1,8-litreni benzinac i električni motor kombinirane snage oko 110 kW, odnosno 150 KS. Zahvaljujući naprednijem baterijskom sklopu električna autonomija bi se trebala kretati do 60 km.

Uskoro više.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene