Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Motor iz GT-R-a

Nissan najavio Juke-R Nismo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nissan je objavom teasera najavio skorašnju premijeru modela Juke-R Nismo koja će se održati na ovogodišnjem goodwoodskom Festivalu brzine 25. ovog mjeseca.

 

Pročitajte i ovo Carlos Ghosn (Foto: AFP) Optužen za malverzacije Smjenio ga upravni odbor: Uhićeni Carlos Ghosn više nije na čelu Nissana Carlos Ghosn (Foto: AFP) Carlos Ghosn Uhićen šef Nissana: Osumnjičen za niz malverzacija i izvlačenje tvrtkina novca

Za sada nisu poznati konkretniji tehnički podaci o ovom automobilu, no pretpostavlja se kako će Juke-R Nismo pokretati 3,8-litreni V6 bi-turbo iz modela GT-R. Snaga ranijeg Juke-R je iznosila 362 kW, odnosno 492 KS, no nakon Nismo tretmana ona će zasigurno biti viša. Neki vjeruju kako bi mogla dosegnuti i 441 kW, odnosno 600 KS koliko ovaj motor razvija u modelu GT-R Nismo.

Sukladno tome njegove će performanse također nadmašiti one prethodnikove koji je do 100 km/h ubrzavao za 3,7 sekundi i koji je dostizao najveću brzinu od 257 km/h.

Trenutno nije poznato je li Juke-R Nismo samo konceptni model ili će se naći u serijskoj, ako da onda vrlo ograničenoj proizvodnji. Uskoro više.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene