Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gazoo Racing

Napokon pravi Yaris sa 150 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toyota Motor Corporation (TMC) krajem mjeseca počinje zaprimati on-line narudžbe za svoj najnoviji GRMN (Gazoo Racing by MN1) model, sportsku verziju malog Yarisa.

Nova Toyota Yaris Turbo blago je pripitomljena verzija koncepta izrađenog u suradnji s Toyotinim tuning partnerom, Gazoo Racingom, koji je japanski brend predstavio na Tokyo Motor Showu 2012. godine. Novo limitirano izdanje malog Yarisa proizvesti će se u seriji od ukupno 200 automobila koji će se moći kupiti isključivo preko interneta a odvijati će se po načelu 'tko prvi, njegova djevojka.'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Potencijalna opasnost Toyota opozvala Yaris Hybrid zbog problema s kočnicama!

Ovaj opaki Yaris razvijen je kao sportski hatchback koji karakteriziraju izvrsno držanje i upravljivost inače svojstveni kompaktnim sportskim automobilima. Limitirano izdanje biti će dostupno u dvije boje karoserije, Super White II i Black Mica, dok će karoserijska forma biti ona s troja vrata.

Uz novi Yaris dolaze i ekskluzivni vanjski aerodinamički i stilski elementi poput novog prednjeg i stražnjeg branika kao i stražnjeg difuzora, LED svjetala, nove ispušne cijevi i krovnog spojlera.

U unutrašnjosti se nalaze sportska sjedala zanimljivog dizajna, novi instrumenti, aluminijske papučice i trokraki kožni upravljač s crvenim prošivima.

►►►   Stiže 11. generacija Toyote Corolle

Dok će povećanje snage omogućiti turbo punjač , i to 43 KS više u odnosu na serijski motor, opaki Yaris GRMN Turbo također će dolaziti opremljen boljim kočnicama te tvrđim ovjesom koji zajedno omogućavaju daleko bolju upravljivost, stabilnost u zavojima i kočionu moć.

Dušu vozila čini 1.5-litreni redni četverocilindrični turbo motor koji dostavlja 150 KS i 206 Nm okretnog momenta. Za sada još nema podataka o ubrzanju ali za očekivati je značajno poboljšanje u odnosu na standardni model ako ne samo zbog jačeg pogonskog agregata onda i zbog niže mase od sveukupno 1.070 kg.

Spomenuti agregat uparen je sa standardnim 5-stupanjskim ručnim mjenjačem a cijeli paket zaokružuju 17-inčni naplatci s pneumaticima dimenzija 215/45R.

Tako će za svojih 200 sretnih vlasnika opaki Yaris nuditi istinski užitak i zabavu u vožnji, kako na gradskim prometnicama tako i na trkaćoj stazi pri čemu će osnovna cijena iznositi oko 21.000 eura.
 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene