Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nakon AMG-a i Brabus predstavio svoje verzije luksuzne S klase

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nestrpljivo iščekujući dolazak nove S klase njemački tuner Brabus razvio je novi paket unapređenja upravo za novu generaciju luksuzne limuzine.

Brabus je vodeći svjetski tuner Mercedes-Benz automobila a u ponudi ima najopširnije tuning programe za modele njemačkog brenda. Nakon AMG-a i oni su razvili novi paket unapređenja upravo za novu generaciju luksuzne limuzine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brabus doradio CLS Shooting Brakea Slika nije dostupna Novi pogled na luksuznost – GL klasa

Posebnim mapiranjem ECU jedinice za sustav ubrizgavanja goriva i paljenje, te povećanjem pritiska tlaka punjenja, plug&play BRABUS B50 – 520 PowerXtra CGI performansni paket oslobađa dodatnih 65 KS iz 4.7-litrenog 8-cilindričnog bi-turbo motora pod poklopcem S500 modela.

Nakon performansnih nadogradnji, snaga se podiže s 455 KS na 520 KS dok maksimalan okretni moment skače na 820 Nm. S ovakvim referencama, luksuzna limuzina do stotke ubrzava za samo 4.2 sekunde. Brabus Vmax jedinica koja dolazi u sklopu spomenute konverzije omogućava elektroničko ograničavanje maksimalne brzine na jednu od tri brojke, 250, 275 ili 300 km/h.

Raličite razine tuninga omogućavaju povećanje i do 145 KS u slučaju S 63 AMG verzije koja tvornički proizvodi 585 K. Tako Brabus B63 – 650 PowerXtra CGI verzija dostavlja čak 650 KS pri niskih 5.500 o/min. Istovremeno okretni moment skače sa 700 na 1.000 Nm koji je dostupan u rasponu od 2.250 – 3.750 o/min.

Također dostupan je i Brabus B63 S – ultra-visoko-performansna verzija sa 730 KS, brojka koja je nedvojbeno postignuta Brabusovim osebujnim Gold Heat Reflection sustavom. Dva serijska turbo punjača zamijenjena su s dva posebna Brabusova turbo punjača koji omogućavaju viši tlak punjenja. Za još više snage, konverzija motora uključuje i novi intercooler, protočni ispušni sustav i metalne katalizatore sa 75mm debelim 'down-pipeom' kao i posebnu Brabusovu mapu za ECU jedinicu.

Brabus B63 S – 730, kao što i ime govori, dostavlja 730 KS dostupnih već pri 5.300 o/min uz prateći maksimalan okretni moment koji je elektronički ograničen na 1.065 Nm i dostupan je bez prekida u rasponu od 1.750 do 5.000 o/min. Maksimalna brzina ograničena je na 325 km/h za što brine Brabus Vmax jedinica koja je uključena u konverziju.

►►►   Brabus G63 s dorađenim 5.5-litrenim V8 bi-turbom dostavlja čak 620 KS

Njemački tuner kao idealnu nadopunu uz konverziju motora ili za kombinaciju sa serijskim motorima nudi i sportski ispušni sustav s podesivim 'leptir' ventilom za sve nove S500 i S 63 AMG modele. Pritiskom gumba na upravljaču, vozač može odabrati da li želi da njegov V8 ljubimac radi u diskretnom ''Coming Home'' načinu ili želi li uživati u punom, grlenom zvuku u ''Sport'' podešenju i malo preplašiti slučajne prolaznike.

Pri visokim brzinama, vrlo je važno da ova vozila zadržavaju optimalna aerodinamička svojstva. Da bi se negativno podizanje prednje i stražnje osovine svelo na minimum i da bi se stvorila optimalna aerodinamička ravnoteža, Brabusovi dizajneri proveli su neko vrijeme u zračnom tunelu i razvili sportski ali elegantan paket aerodinamičkih dodataka. Komponente koje se proizvode od PUR plastike i karbonskih vlakana daju luksuznoj limuzini vrlo dinamičan izgled. Spomenuti dodatci biti će predstavljeni na međunarodnom auto salonu u Frankfurtu.

Ono što jest dostupno već sada za novu S klasu su novi, posebno dizajnirani Brabus Monoblock alu-naplatci koji dolaze u dimenzijama od 19 do 21 inča. Najveća kombinacija u ponudi dolazi u obliku kovanih i poliranih Brabus ''Platinum Edition'' Monoblock VI ili Monoblock F kotača s poprečnim krakovima u veličini 9Jx21 na prednjoj osovini i 10.5Jx21 na stražnjoj. Optimalne gume za ove naplatke koje Brabus preporuča su Continental, Pirelli ili Yokohama u dimenzijama 255/30 ZR 21 sprijeda i 295/30 ZR 21 straga.

Da bi se daljnje mogle unaprijediti dinamičke upravljačke karakteristike visoko-performansne limuzine, Brabus je razvio i poseban kontrolni modul kojime se visina vozila putem AIRMATIC ili Active Body Control ovjesa može spustiti za oko 15 milimetara.

Neograničen luksuz i individualnost u unutrašnjosti još su jedna specijalnost Brabusa. Popis opcija za novu S klasu obuhvaća sve od pločica s Brabus logotipom na ulaznim pragovima do ekskluzivnih Brabusovih kožnih interijera u kombinaciji vrlo mekane ali otporne i dugotrajne Mastik kože i najfinije Alcantare. Još jedna opcija za novi Mercedes-Benz S klase jest Brabusov ekskluzivan i tehnološki inovativan multimedijski sustav.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene