Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 KS

Najgora kineska kopija ikada?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada kineski proizvođači automobila kopiraju dizajn etabliranih svjetskih, u pravilu europskih proizvođača, (ponovno) u pravilu nastoje vjerno prenijeti oblik, proporcije i dimenzije "pokradenog" vozila, no i to se da sfalšat.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skandal s kunom na grani Poznata odvjetnica objašnjava zašto nesuđeni dizajner eura može mirno spavati: "Ta izjava mi se oduvijek činila suvišnom" Kuzma Kovačić ZA DNEVNIK NOVE TV Autor dizajna hrvatske kune o skandalu oko kovanice eura: "Izbor motiva nije do kraja dobar, a ni postupak izvedbe"

Posljednji primjerak neobičnog ukusa i osjećaja za poštivanje autorskog prava je maleni gradski električni automobil koji iz nekog, tko zna kojeg razloga svojim stylingom podsjeća na lamborghinijeve uzdanice. Naravno konačan proizvod je, jednostavno rečeno, čudan. Mogli bi slobodno reći jedna od glupljih ideja u povijesti automobilskog dizajna.

Glupost prilikom dizajniranja (ako se to može nazvati dizajniranjem) je bila tolika da je ovaj električni automobil dobio i lažni ispuh.

Radi se o modelu koji navodno nosi službeni naziv Urban Supercar, a proizvod je proizvođača Lishededidonga iz kineskog Yangzhoua, koji se bavi upravo proizvodnjom malih električnih gradskih modela.

Ovaj Supercar je navodno na tržištu prisutan od sredine 2014, no tek sad saznajemo za njega. Pokreće ga električni motor snage 10 KS i najvećeg okretnog momenta od 5 Nm, a najveća mu brzina iznosi 80 km/h. Autonomija mu se pak kreće oko 150 km, a ukupna masa mu iznosi 1200 kg.

Na kraju dodajmo kako mu se cijena kreće oko 7.500 Eura.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene