Obavijesti Video Pretražite Navigacija
270 KS i 330 Nm

Najbrutalniji serijski Peugeot postao stvarnost!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peugeot je predstavio proizvodnu verziju RCZ R modela netom pred javni debi koji će se dogoditi na ovogodišnjem Goodwood Festival of Speed!

Ovogodišnji Goodwood Festival of Speed biti će mjesto predstavljanja novog proizvodnog Peugeot RCZ R modela, visoko-performansne verzije popularnog sportskog coupea. Uzimajući u obzir veliku stručnost francuskog brenda u pogledu dizajna i voznog iskustva, novi performansni coupe trebao bi pružati mnogo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bentley izbacio video prilog o EXP 9 F konceptu Slika nije dostupna Mazda MX-5 Miata GT Concept

Novi Peugeot RCZ R razvijen je kao trkaća verzija popularnog coupea za što je zaslužan Peugeot Sport a glavni cilj bio je napraviti automobil kojime se bez zadrške možete poigrati na trkaćoj stazi a da je istovremeno prilagođen svakodnevnoj cestovnoj vožnji te je tako novi sportski coupe istovremeno i pitom i ugodan u svakodnevnoj vožnji i nabrijan i spreman za neke veće izazove.

RCZ R trenutačno će biti prepoznatljiv po mat crnim lukovima krovišta. Ovjes automobila spušten je za 10mm a alu naplatci mjere 19 inča u promjeru za optimiziran grip i izražajan stav automobila. Posebno dizajnirani naplatci izvedeni su u dvobojnom dijamantnom/mat crnom finišu koji istovremeno izgleda tehnički napredno i sportski a ukrašeni su 'R' oznakom utisnutom izravno u vidljivi dio alu naplataka.

Savršeno uklopljen veliki fiksni spojler na stražnjem kraju osigurava bolju potisnu silu te i vizualno proširuje automobil. Poseban stražnji difuzor također je skladno uklopljen u stražnji kraj RCZ R-a a isti udomljuje dvije kromirane ispušne cijevi postavljene simetrično te dorađeni ispušni sustav za još bolje performanse i još ljepši zvuk.

►►►   Predstavljen novi Peugeot 308

►►►   Nasljednik rally legende - Peugeot 208 Type R5

U unutrašnjosti su se Francuzi odlučili na svrsishodan interijer posvećen obuzimanju vozača u sportski i pomalo ekskluzivan osjećaj. Od 'Peugeot Sport' oznaka na pragovima do kvalitete izvedbe raznih ukrasnih detalja poput crvenih prošiva na komandnoj ploči te kožnog upravljača, ručice mjenjača, obloga vrata, naslonjača za ruke i sportskih sjedala, sve to doprinosi vrlo atraktivnom i sportskom ambijentu u unutrašnjosti coupea.

Sjedala su presvučena u kombinaciju Nappa kože i crne Alcantare s utisnutim slovom 'R.' Na središnjem grebenu nalazi se kromirana pločica koja dodatno utvrđuje karakter automobila s otisnutim slovom 'R' u crvenoj boji koji izvire iz certifikacijske pločice od brušenog aluminija s četiri vidljiva šarafa.

Da je i Peugeot vjerni poklonik downsizinga govori podatak da će proizvodnu verziju pogoniti 1.6-litreni THP motor koji dostavlja 270 KS dostupnih pri 6.000 o/min i maksimalan okretni moment od 330 Nm dostupnih od 1.900 o/min.

Maksimalna brzina elektronički je ograničena na 249 km/h, dok je za ubrzanje od 0-100 km/h potrebno 5.9 sekundi. Udaljenost od 400 metara s mrtvog starta postiže za 14.2 sekunde a 1000 metara za 25.4 sekunde.

U usporedbi sa standardnim RCZ modelom s THP motorom koji razvija 200 KS i koji je do sada bio top model u ponudi, nova R verzija je 17 kg lakša te tako ukupno na vazi pokazuje 1.280 kg. Iz Peugeota kažu da RCZ R model nudi kombiniranu potrošnju od 6.3 l/100km uz prateće emisije CO2 od 145 g/km.

Nisko gravitacijsko središte, aerodinamička svojstva, unaprijeđeno podešenje ovjesa uključujući i širi trag kotača, te Goodyear Eagle F1 Asymmetric 235/40 R19 gume optimiziraju prianjivost na podlogu i garantiraju izvanrednu stabilnost i upravljivost. Uz ovjes, ugrađeni su i novi amortizeri, povećana je tvrdoća opruga te je uklopljena i tvrđa balans štanga što dodatno povećava upravljivost ali i agilnost vozila.

Torsen diferencijal omogućava maksimalno iskorištavanje potencijala motora posebice u prolasku kroz kraće i uže zavoje. Performanse i agilnost novog RCZ R sportskog coupea rezultat su mnogih istraživanja i testiranja na stazi i izvan nje, a za probne vožnje bili su zaduženi testni vozači Peugeot Sporta.

Uz nužnost postizanja izvanredne kočione snage, kočioni diskovi promjera su 380 mm i debljine 32mm. Zaustavni put od 130 km/h do nule iznosi manje do 61 metar.

Novi Peugeot RCZ R u prodaju kreće početkom sljedeće godine nakon još jednog javnog pojavljivanja i to na Frankfurt Motor Showu u rujnu. Definitivno palac gore za Peugeot!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene