Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Superchips tuning

Moćna Astra OPC dobila dodatnu snagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opel Astra OPC dobila je visoko-performansni ECU remap iz tuning tvrtke Superchips čime postaje vrlo ozbiljan konkurent skupljim gradskim jurilicama.

Superchips Ltd, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za programiranje visoko-performansnih ECU Remap programa, sada može pomoći brzoj Opel Astri OPC da postane još življa i to pritiskom gumba, zahvaljujući Bluefin uređaju samog tunera koji je ujedno vodeći takav proizvod na tržištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Opel Astra OPC s 280 KS

Standardnu OPC beštiju pokreće novi 2.0-litreni turbo motor s četiri cilindra i sustavom direktnog ubrizgavanja a isti je sposoban za maksimalno 280 KS i 400 Nm maksimalnog okretnog momenta koji se prenose na prednje kotače putem 6-stupanjskog ručnog mjenjača.Ovakve reference dovoljne su da Astra OPC od nule do stotke ubrza za ravno 6 sekundi i postigne maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Nakon opsežne procjene Delco sustava upravljanja motorom, inženjeri iz Superchipsa pronašli su mogućnost za unapređenje performansi. Kombinacijom dyno-testova i probnih vožnji u stvarnim cestovnim uvjetima, Superchipsovi inženjeri razvili su 'Stage 1' i 'Stage 2' ECU remapa koji omogućava respektabilno povećanje snage.

Stage 1 košta 455 funti (3.910,00 Kn) i aktivira se putem Bluefin uređaja spojenog na elektroničku kontrolnu jedinicu koji omogućava vozaču da uključi i isključi podešenje po potrebi. Stage 1 ECU remap podiže izlaznu snagu Astre OPC na 300 KS. Također je povećan i okretni moment na 461 Nm.

Na cesti to povećanje snage omogućava oštrije i dinamičnije vozne osobine, s boljim odazivom gasa i spremnom dostavom snage diljem cijelog raspona okretaja. Superchipsov 'upgrade' omogućava Astri OPC da bude još spremnija za akciju i da popravi svoje ionako impresivno vrijeme ubrzanja od 0-100 km/h koje po novom iznosi 5.8 sekundi.

Stage 2 košta isto koliko i Stage 1 ali je posebno prilagođen modelima s ugrađenim sportskim ispušnim sustavom koji nudi partner tvrtka Thorney Motorsport. Time se snaga i okretni moment dodatno podižu na 308 KS i 475 Nm (dostupnih pri 2.935 o/min).

►►►   Novi video i tehnički podaci Opel Astre OPC

Unatoč većoj snazi koja se mora prenijeti na Astrine prednje kotače, standardni Drexler mehanički diferencijal s ograničenim proklizavanjem trebao bi osigurati da se ovakve obilne performanse mogu lako kontrolirati. Kupci mogu biti sigurni obzirom da i uz Stage 1 i Stage 2 dolazi potpuna 'Customer Service' garancija kao i 12-mjesečna garancija (ekvivalent 48.280 km).

Ovo smatramo vrhunskim tuningom jer je i dalje vlasniku automobila ostala tvornička garancija na automobil što je kod tuninga vozila vrlo bitno i rijetko!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene