Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mercedes-Benz započeo prodaju novog GLA s posebnom serijom Edition 1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da bi označili uvođenje novog kompaktnog crossover modela GLA na tržište, Mercedes-Benz izbacio je posebno izdanje nazvano GLA Edition 1.

Nakon uspješne svjetske premijere Mercedes-Benz GLA crossover modela na međunarodnom auto salonu u Frankfurtu mnogi kupci s velikim iščekivanjem čekaju lansiranje novog kompaktnog SUV-a iz Mercedes-Benza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mercedes-Benz predstavio fenomenalni CSC koncept Slika nije dostupna Mercedes-Benz GLK dobio tretman pomlađivanja

Potencijalni kupci od sada će biti na još većim mukama nakon što je njemački brend objavio da će u vrijeme lansiranja novog GLA na tržište u ožujku 2014. izbaciti i ekskluzivno izdanje Edition 1.

Edition 1 izdanje GLA crossovera donosi ekskluzivne detalje u unutrašnjosti i na vanjskom izgledu vozila. Vanjski izgled temelji se na Urban paketu opreme sa simuliranom zaštitom podvozja i kromiranim krovnim nosačima. Među ostalim detaljima valja spomenuti bi-xenon svjetla, 19-inčne AMG lagane alu-naplatke izvedene u crnoj boji visokog sjaja, crnu rešetku hladanja s kromiranim umetcima, crno obojane vanjske retrovizore, crne ukrasne trake i zatamnjena stakla od B stupa prema stražnjem kraju vozila.

GLA Edition 1 pokazuje nam na svoj osebujan, ekskluzivan način što će zapravo prvi kompaktni SUV iz Mercedes-Benza pružati budućim kupcima. Progresivan dizajn, ugodna i mirna svakodnevna vožnja s off-road sposobnostima glavne su osobine GLA crossovera, dijeteta dva automobilska svijeta.

Prvi Mercedes-Benz model u sve popularnijoj klasi kompaktnih SUV vozila izuzetno je upravljiv po gradu i omogućava lako manevriranje kroz gradske gužve čemu doprinose kompaktne dimenzije vozila, točnije dužina od 4.417mm, širina od 1.804mm i visina od 1.494mm. Dinamičan na otvorenim i sporednim cestama ali također vrlo učinkovit glede potrošnje na autocesti, novi GLA svoje performanse i štedljivu potrošnju dijelom može zahvaliti i izrazito aerodinamički optimiziranom dizajnu s koeficijentom otpora zraka od tek 0.29.

►►►   Monstruozni G 63 AMG s pogonom na šest kotača?!

GLA će biti dostupan s novom generacijom proizvođačeva 4MATIC stalnog pogona na sva četiri kotača s potpuno varijabilnom raspodjelom okretnog momenta (dodatna oprema).

Prtljažni prostor zapremnine 421 litru (1.235 litara sa spuštenim stražnjim naslonima sjedala) koristi se s lakoćom zahvaljujući niskoj podnici prtljažnog prostora i širokim vratima prtljažnika koja se opcionalno mogu naručiti s mogućnošću automatskog otvaranja.

Motorizacijska ponuda u početku će se sastojati od 1.6-litrenog i 2.0-litrenog benzinskog motora izlazne snage od 156 KS u GLA 200 modelu do 211 KS u GLA 250 modelu.

Dvije dizelske opcije nude izvanredan okretni moment, dinamične vozne karakteristike i vrlo učinkovitu potrošnju. GLA 200 CDI razvija 136 KS iz zapremnine od 2.2 litre uz maksimalan okretni moment od 300 Nm. Spomenuti agregat ispušta tek 114 g CO2 po kilometru.

Snažniji GLA 220 CDI model pod poklopcem ima motor iste zapremnine od 2.2 litre ali razvija 170 KS uz okretni moment od 350 Nm.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene