Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Monstruozni G 63 AMG s pogonom na šest kotača?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući špijunskim fotografijama na putu za Bliski istok uočena su dva monstruozna G 63 AMG V8 Biturbo Mercedesa sa pogonom na 6 kotača.

Dosad je službena verzija Mercedes-Benz G klase s tri osovine bila isključivo rezervirana za australsku vojsku a uskoro će se isti naći i u voznom parku švedskih oružanih snaga. Međutim, na fotografijama vidimo G 63 AMG V8 Biturbo s 6x6 pogonom koji izgleda kao da bi mogao biti verzija za civilnu namjenu. Vozilo je uočeno gdje drugdje nego na putu za Bliski istok gdje će zasigurno biti veliki hit.

Ovaj vrlo neuobičajen G 63 AMG model leži na Hutchinson naplatcima s debelim off-road gumama iza kojih se kriju amortizeri marke Öhlins i sustav kontrole pritiska zraka u gumama.

►►►   Mercedes-Benz Sprinter JetVan za putovanja i poslovnjake

►►►   Brabus G63 s dorađenim 5.5-litrenim V8 bi-turbom dostavlja čak 620 KS

Natpis G 63 AMG na stražnjem kraju vozila i oznaka V8 Biturbo iza prednjih lukova kotača na oba off-road vozila ostavlja malo mjesta sumnjama što se tiče agregata.Pod kockastim poklopcem motora tako će grmiti dobro poznati Twin-turbo V8 5.5-litreni motor koji dostavlja 536 KS i 760 Nm okretnog momenta a snaga se vjerojatno prenosi na svih 6 pogonskih kotača putem 7G-TRONIC mjenjača.

Slike unutrašnjosti oba modela G klase s tri osovine otkrivaju jednako ekstravagantan i ekskluzivno uređen interijer kao i kod svakog AMG modela te nemaju puno veze s njihovim rođacima u vojnoj službi. Unutrašnjost prekriva visoko-kvalitetna koža s dekorativnim prošivima, s dodatkom elemenata od karbona i kompletnim multimedijskim sustavom s navigacijom.

Sve u svemu, mislili smo da je standardni G 63 AMG već sam po sebi dovoljno brutalan i snažan za teške terene ali izgleda da smo se prevarili. Možemo samo zamisliti kako je to kad se ovakav monstrum uhvati u koštac za teškim ili neprohodnim terenima!!!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene