Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mercedes je objavio kako u drugoj polovici 2017. kupcima namjerava ponuditi F-Cell izvedbu modela GLC. Riječ je dakako o verziji koju će pokretati sustav gorivih ćelija, odnosno vodik.


 

Ova najava dolazi od šefa mercedesovog odjela za istraživanje i razvoj Thomasa Webera koji je specificirao kako bi dotični model trebao biti premijerno predstavljen u rujnu 2017. na frankfurtskom auto salonu. Također, dodao je i kako će isti kupcima postati dostupan tijekom 2018. te kako će mu se najveća autonomija kretati oko 600 km, dok će za punjenje spremnika vodikom biti potrebne svega 3 minute.

Vezani članci Slika nije dostupna Mercedes-Benz predstavio konceptni GLC Coupe Slika nije dostupna Mercedes-Benz predstavio konceptni G-Code

Drugih podataka za sada nema, no znamo kako će se raditi o novo razvijenom sustavu gorivih ćelija koji će se ugrađivati u prostor koji u standardnoj izvedbi ovog automobila zauzima konvencionalni motor. Drugim riječima, ovaj sustav ne bi trebao zauzimati nikakav dodatni prostor unutar automobila.

Nadalje, kupcima, u zemljama u kojima će ovaj model biti dostupan, će navodno biti ponuđene dvije opcije glede nabave ovog automobila. Jedna će biti izravna kupnja i to za cijenu od oko 75.000 Eura, dok bi druga trebala biti uzimanje vozila u mjesečni najam od proizvođača.

Nadamo se kako bi uskoro trebali znati više.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.