Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sa 630 KS i 1000 Nm

Mercedes-Benz predstavio S65 AMG Coupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes je službeno predstavio model S65 AMG Coupe, kojeg od izvedbe S63 AMG vizualno razlikuje tek nekoliko detalja, s obzirom da AMG nastavlja s trendom "suzdržanog i ukusnog" stylinga.

Najnoviji sportski model, S65 AMG se od prethodno predstavljenog V8 S63 AMG-a razlikuje manjim izmjenama maske i otvora za zrak, žutim umjesto crvenim kočničkim kliještima, jedinstvenim dizajnom naplataka, izraženijim stražnjim difuzorom i dakako oznakom V12 Biturbo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konkurencija Panameri Mercedes-AMG sprema limuzinski GT Slika nije dostupna Produljeni GT Mercedes-AMG sprema konkurenta porscheovoj Panameri?

Naime, ovaj automobil pokreće 6,0-litreni V12 bi-turbo motor snage od 463 kW, odnosno 630 KS te najvećeg okretnog momenta od 1000 Nm. Tako će S65 AMG Coupe do 100 km/h ubrzavati za 4,1 sekundu, odnosno 0,2 sekunde brže od modela S63 AMG Coupe. Najveća će mu brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h na europskim tržištima, odnosno na 300 km/h na američkom tržištu.

Spomenuta snaga i moment se prenose na stražnje kotače putem AMG-ovog mjenjača SpeedShift Plus 7G-Tronic, dok je za odlična vozna svojstva zaslužan, između ostalog, i sustav Magic Body Control. Spomenimo i kako je ovoj model opremljen 20-colnim gumama dimenzija 255/40 sprijeda te 285/35 otraga.

Knjiga narudžbi za Mercedes-Benz S65 AMG u Njemačkoj je već otvorena i cijena mu kreće od 244.010 Eura (uključujući PDV), a prve su isporuke zakazane za rujan. Više pročitajte na autonet.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene