Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon mali coupe u AMG izvedbi

Mercedes-Benz C63 AMG Coupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi C63 AMG Coupe iz radionice Mercedesovog AMG odjela savršena je kombinacija prepoznatljivog dizajna i moćnog pogonskog sklopa s dinamičnim upravljačkim karakteristikama. Nova coupe karoserijska inačica tako će se pridružiti uspješnom C63 AMG sedanu.

Novi coupe dolazi s jednakim brojem tehnoloških inovacija kao i C63 AMG sedan uz AMG Speedshift MCT sportski mjenjač sa 7 stupnjeva prijenosa i standardnim ''Controlled Efficiency'' načinom rada za što značajnije smanjenje potrošnje goriva.
AMG-ov 6.2-litreni V8 motor u novom C63 AMG Coupeu dostavlja maksimalnu snagu od 457 KS i maksimalan okretni moment od 600 Nm. Pravi odraz nevjerojatnih performansi jest ubrzanje od 0-100 km/h koje Coupe postiže za 4.5 sekundi i maksimalna brzina (elektronički ograničena) od 250 km/h.
Uz standardni C63 AMG Coupe nudi se i AMG-ov Development paket (za neka tržišta Perfomance paket) koji priskrbljuje ukupno 481 KS. Ovaj opcionalni paket poboljšava ubrzanje od 0-100 km/h za jednu stotinku (4.4 sekunde) a maksimalna brzina porasla je na 280 km/h (i u ovom slučaju elektronički ograničena).
AMG-ov Development paket prepoznatljiv je po usisnoj grani u titanij sivoj boji, visoko-performansnim AMG kočionim sustavom sa crvenim kočionim kliještima, karbonskim spojlerom na poklopcu prtljažnika i AMG sportskim upravljačem u visoko kvalitetnoj koži s detaljima u Alcantara® koži.
AMG-ov SPEEDSHIFT MCT 7-stupanjski sportski mjenjač omogućava neprimjetan i vrlo agilan prijenos snage. Modaliteti rada pod oznakama ''S'', ''S+'' i ''M'' omogućavaju veću agilnost a vozač odabire željeni modalitet preko nove rotirajuće upravljačke ručice poput one u SLS AMG-u. Promjene brzina u ''S+'' i ''M'' načinu rada odvijaju se u samo 100 milisekundi a RACE START funkcija omogućava vozaču da istraži sposobnost ubrzanja ovog automobila uz potpunu kontrolu.

Novi C63 AMG Coupe agresivan karakter ne duguje samo svom atmosferskom V8 monstrumu i MCT sustavu prijenosa već i AMG-ovom sportskom ovjesu i visoko-performansnom kočionom sustavu koji također igraju veliku ulogu. U usporedbi sa standardnim ovjesom, C63 AMG Coupe ima novi prednji ovjes, ojačani stražnji ovjes i širi trag prednjih i stražnjih kotača.
AMG-ov sportski upravljač pruža izvrstan vozni osjećaj i doprinosi vrlo agilnom i dinamičnom voznom iskustvu. Preciznim upravljačkim sposobnostima doprinosi i ESP sustav sa tri zasebna podešenja dostupna pritiskom gumba. Vozač može koristiti ESP prekidač na središnjem grebenu te odabrati između podešenja ESP ON, ESP SPORT i ESP OFF.

Tipično za AMG-ove modele, automobil ima vrlo izražajan prednji kraj s novom AMG-ovom prednjom maskom. Također karakterističan AMG-ov detalj su i LED dnevna svjetla i bočni otvori za zrak. Velika Mercedesova zvijezda leži na novoj rešetci hladnjaka, a dorađena aluminijska hauba s izbočenjima dodatno naglašava snažan karakter automobila. Novi svjetlosni sklopovi sami po sebi vrlo su privlačnog izgleda a još više s opcionalnim bi-xenon svjetlima.
Širok prednji branik nosi oznaku ''6.3 AMG'' i dom je novim 18-inčnim laganim aluminijskim kotačima u titanij sivoj boji sa sjajnim premazom koji dominiraju profilom automobila. Izvrsno prianjanje na površinu omogućavaju široki pneumatici dimenzija 235/40 R 18 sprijeda i 255/35 R 18 straga.
Stražnji kraj automobila karakterizira upadljiv crni difuzor i dva para kromiranih ispušnih cijevi AMG-ovog sportskog ispušnog sustava.

U unutrašnjosti nalazimo nova AMG sportska sjedala s ugrađenim naslonima za glavu, EASY-ENTRY sustavom i AMG oznakama te vodoravnim prošivima. S novim coupeom standardno dolaze sjedala s crnim presvlakama u kombinaciji materijala M-B Tex/DINAMICA. DINAMICA je novi tip vlakana koja su prozračna i vrlo ugodna na dodir a glavna karakteristika jest dugotrajnost materijala. Bočne strane sjedala prekrivene su M-B Tex varijacijom kože dok su središnji dijelovi sjedala presvučeni u DINAMICA tkanini.

Novi C63 AMG Coupe je pravi četverosjed pri čemu stražnja sjedala nose iste karakteristične vodoravne prošive kao i prednja AMG-ova sportska sjedala. Stražnja sjedala mogu se sklopiti čime se povećava kapacitet prtljažnog prostora.
Za one koji vole personalizirati svoj automobil, na popisu dodatne opreme postoje i četiri jednobojne varijante i tri dvobojne varijante unutrašnjosti.

S devet zračnih jastuka koji dolaze kao osnovna oprema, zatim zatezačima pojasa i ograničavačima sile zatezanja pojasa, novi C63 AMG Coupe može se pohvaliti poprilično dugim popisom sigurnosnih sustava. Zračni jastuci koji se aktiviraju u nekoliko milisekundi u slučaju sudara, uključuju prednje, bočne i jastuke za područje zdjelice za vozača i suvozača, te jastuk u razini koljena na vozačevoj strani kao i zračne zavjese.
Tu je i cijeli niz pomoćnih sustava od ATTENTION ASSIST sustava do 'Blind Spot Assist' sustava. Ovi sustavi preuzeti su s vodeće modelske linije, S klase, a temelje se na najnovijim tehnologijama koje koriste radare, senzore i kamere za praćenje raznih elemenata te uklanjaju česte uzročnike nesreća poput premale udaljenosti između automobila, umora, pospanosti i nedostatka svjetla.

C63 AMG Coupe ima novu generaciju telematike koja je još jednostavnija za korištenje te nudi mogućnost prijenosa podataka poput telefonskog imenika, Bluetooth i USB sučelje na središnjem naslonu. Opcionalni COMAND sustav od sada nudi i SIRIUS vremensku prognozu zajedno s traženjem adresa i ruta preko Googlea. Navigacijski sustav koristi 3D prikaz gradova a mogućnost snimanja ruta i spremanja osobnih adresa također je vrlo korisna novost. Ekran može prikazivati četiri alternativne rute na navigacijskoj karti od kojih je jedna uvijek ekonomična varijanta.
Novi coupe biti će predstavljen u travnju na auto salonu u New Yorku a nakon toga kreće prodaja u cijelom svijetu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene