Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po četvrti put

Mario Mlinarić gurao Smart 30 kilometara i ušao u Guinnessa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da automobili ne moraju nužno voziti na vlastiti pogon, kako bi prevaljivali kilometarske udaljenosti, još jednom je dokazao Mario Mlinarić. Namjera, 24 sata gurati Smart i prevaliti više od 27 tisuća i 800 metara.

'Došao je i taj dan. Točno nekih godinu dana sam se spremao za to, pala je kiša, mnogi sugeriraju da stanem, a ja sam rekao nema teorije, idem dalje', rekao nam je Mario. 'Malo mi je puklo rebro i mišić, ali sam rekao idem probati sa strganim rebrom, napuklim mišićem', kaže on.

Pročitajte i ovo Razbijeni automobil u Rijeci (Screenshot: Dnevnik.hr) NEVJEROJATNA SNIMKA Javio se vlasnik izrazbijanog Smarta, kaže da planira tražiti odštetu: "Oštećen je stakleni krov, vjetrobrani, prednja maska..." Andrej Plenković o Junckeru (Foto: Dnevnik.hr) NAMIGNUO NOVINARIMA "Tko me ovo gura?": Premijer još uvijek na oprezu nakon štipanja i poljupca

I dosadna kiša i prohladno vrijeme i ozbiljne ozljede radile su protiv obaranja novog rekorda, no Mario nikada nije dvojio o uspjehu svog nauma, ali nismo ni mi.

Za svega 17 sati postavio rekord

Dogovor je ipak propao. Naime, Mario je odlučio ubaciti u višu brzinu i rekord je uspio oboriti puno ranije. Umjesto za 24 sata, rekord je oboren već za svega 17 sati. U tom je periodu Mario samostalno gurao Smart čak 29 kilometara i 325 metara. Time je nadmašio dosadašnji Guinnessov rekord u guranju Smarta unutar 24 sata, i ovo je treći puta da njegovo ime ulazi u tu slavnu knjigu.

Guinnessova knjiga je poslije Biblije druga najčitanija knjiga u svijetu, dnevno se prijavljuje preko par tisuća ljudi koji bi htjeli postati vlasnici Guinnessovog rekorda. Od Guinnessa ne dobivate ništa, to je osobna satisfakcija da postanete nekakav dio svjetske povijesti', kaže Mario. S rezultatom je i više nego zadovoljan.

Dakle, ako Mario u svom Smartu ikada ostane bez goriva, to mu definitivno neće predstavljati problem. Svaka čast, majstore!

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene