Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Defender Challenge

Land Rover predstavio Defendera za reli natjecanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Land Rover ovih je dana najavio da će sponzorirati 2014 Defender Challenge by Bowler, reli seriju pod palicom Bowler Motorsporta koja bi trebala poslužiti kao dodatna serija iz koje bi vozači i timovi prelazili u godišnji Dakar reli i druga svjetska reli natjecanja.

Defender Challenge reli je kontinuacija strateškog partnerstva koja je prvi put najavljena 2012. između Land Rovera i Bowler Motorsporta. Defender Challenge pružiti će nam priliku da vidimo Land Rover Defender modele posebno opremljene za utrke u reli prvenstvu. Seriju će regulirati MSA (Motor Sport Association) a svaki Defender Challenge automobil morati će ispunjavati regulative FIA-e što će natjecateljima omogućiti natjecanje na međunarodnoj relijaškoj sceni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Sjajni Land Roveri iz Bugarske

Defender Challenge reli serija također će omogućiti iskusnim natjecateljima kao i onima bez ikakvog prijašnjeg natjecateljskog iskustva novu platformu da steknu iskustvo nužno za natjecanje na ponajboljim svjetskim reli natjecanjima. Za one koji imaju vrlo malo ili nimalo iskustva ova će reli serija ujedno poslužiti i kao rješenje za dobivanje licence, neprocjenjivih sati treninga i razvoja te u konačnici i iskustvo u profesionalnim natjecanjima.

Defender Challenge automobili su zapravo modificirani Defender 90 Hard Top modeli koji pod poklopcem imaju tvornički 2.2-litreni dizelski motor ojačan na 170 KS a modifikacije potpisuje Bowler Motorsport.

►►►   Legendarni Defender u posebnom izdanju

Svi Defender Challenge automobili koristiti će standardni 6-stupanjski ručni mjenjač, kontrolirane Kuhmo gume i zaštitni kavez odobren od strane MSA-a kao i sustav za gašenje požara. Da bi se omogućila veća dostupnost pristupanju ovoj reli seriji, svi automobili ostati će cestovno legalni te se tako njima može voziti do reli događaja ako je potrebno.

Defender Challenge automobili prodavati će se po maloprodajnoj cijeni od 50.000 britanskih funti ne uključujući davanja a moći će se kupiti isključivo preko Bowler Motorsporta. Prijavljivanje za sudjelovanje u Defender Challenge koštati će od 10.000 do 14.000 funti ovisno o odabranom paketu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene