Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Overboost s 290 KS

Konceptni Volkswagen Golf GTI Clubsport postao produkcijski model

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volkswagen Golf GTI Clubsport je predstavljen u konceptnoj formi ranije ove godine na Wörtherseeu, a svrha mu je bila obilježiti četrdeseti rođendan Golfa GTI. Sada je isti model od studije napredovao u produkcijsku izvedbu koja će premijerno nastupiti sljedećeg tjedna na frankfurtskom auto salonu.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Možda tek nekoliko primjeraka Proizvodna serija Volkswagen Golfa R420 će biti vrlo ograničena Slika nije dostupna Uzor konceptni T-ROC Hoće li sljedeća generacija Golfa imati targa izvedbu?

Produkcijski Clubsport izgleda gotovo identično kao i raniji koncept, a pokreće ga snažnija izvedba 2,0-litrenog turbobenzinskog 4-cilindričnog motora. Konkretnije, ova izvedba razvija snagu od 265 KS, odnosno 195 kW, odnosno 35 KS (26 kW) više od standardne GTI izvedbe. Također, tu je i overboost funkcija koja za desetak sekundi omogućuje još veću isporuku snage, odnosno 290 KS, dakle 213 kW.

Motor je moguće upariti sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem te će tada Clubsport do 100 km/h ubrzavati za 6 sekundi, dok će mu s opcijskim DSG-om za isto ubrzanje trebati 5,9 sekundi. Prosječna potrošnja prve izvedbe će iznositi 6,9, a druge 6,7 l/100 km. U obje verzije najveća će mu brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Dodajmo i kako će Clubsport biti dostupan u više boja (na slikama Onyx bijela), za razliku od standardnog GTI-a imat će agresivniji body kit koji će se sastojati od novih pragova, prednjeg i stražnjeg branika, dorađenog difuzora i stražnjega spojlera, a tu su i novi naplaci veličine 18 cola (opcijski 19 cola). Također, dorađena su stražnja LED svjetla, novi su završeci ispuha i sl.

Unutrašnjost donosi sportska sjedala s Alcantara presvlakama, isti se materijal nalazi i na sportskom upravljaču, a tu su i razni drugi ukrasi. Cijena ovog automobila za sada nije poznata, a isporuke bi trebale krenuti nedugo nakon frankfurtske premijere.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene