Pranje automobila - 7
Pranje automobila - 7

Kad vam automobil izgleda ovako, krajnje je vrijeme za temeljito čišćenje. Lak, stakla, kokpit i sjedala, sve to treba oprati, pogotovo prije vrućina kada vašem automobilu posebno treba wellness-tretman. Podvrnite rukave i vratite svježinu svome limenom ljubimcu. Evo i kako…


 

Donosimo vam postupak i vodič kako u 10 koraka najbolje oprati vašeg limenog ljubimca. Nije znanost, ali nije ni najjednostavniji posao na svijetu. Evo kako do sjaja vašeg automobila:

1. GRUBU PRLJAVŠTINU uklonite visokotlačnim peračem. Ne zaboravite na kotače i podvozje. Oprez: držite primjereni razmak!

2. RUČNO, koristeći spužvu i autošampon, očistite teško dostupna područja, primjerice udubine na karoseriji poput onih za kvake vrata.

3. BEZ VODE postoje sredstva za čišćenje. Ostavite da kratko djelujui obrišite krpom od mikrovlakana.

4. NJEGUJTE LAK kombiniranim proizvodom koji se sastoji od politure i voska. Uvijek obradite cijele dijelove karoserije odjednom.

Pranje i održavanje svježim automobila

5. JASAN POGLED u kabini i izvana. Sve prozore očistite sredstvom za pranje stakala da spriječite
raspršivanje svjetla zbog ostalih tragova(pruga) na staklu.

Ne zaboravite, stanje vašeg automobila je slika o vama samima. Kada vidite da vam je automobil napadnut čudnim mrljama, ne oklijevajte s pranjem jer lak i boja sve pamte!

6. LIŠĆE I PRLJAVŠTINU u kabini uklonit će usisivač. Ne zaboravite nakupine lišća u naborima i kutovima, a posebno ispod prednjih sjedala.

7. JASTUKE I TEPIHE očistite pjenom i četkom. Uvijek obradite cijelu površinu da spriječite mrlje.

8. U KABINI očistite sve površine od umjetnog materijala i jastuke. Po potrebi upotrijebite i četku.

9. KOKPIT očistite i njegujte. Time nećete unijeti samo nov sjaj i miris u automobil nego ćete i spriječiti da umjetni materijali promijene boju ili izblijede.

10. ZA KRAJ ne zaboravite održavati sve gumene brtve na vratima i poklopcu. Redovita njega osigurava da guma ostane glatka i da ne dođe do pucanja brtve.