Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako ABT zamišlja Audi A4 modele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka tuning tvrtka ABT Sportsline predstavlja nam svoju viziju Audijevih A4 modela s više snage i novim stylingom.

Tuning tvrtka ABT Sportsline, koja dolazi iz njemačkog grada Kempten u regiji Allgäu, predstavila je performansne i styling pakete nazvane AS4 za Audi A4 modele, kako u standardnoj tako i u avant verziji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SEAT najavio opaki Leon Cupra R model Slika nije dostupna Češki sportaš Napokon bez kamuflaže - nova Octavia RS!

Novi ABT AS4 donosi maksimalnu dinamiku i agilnost ali će biti prepoznat i po svojoj ekonomičnoj potrošnji, pouzdanosti i diskretnom i samopouzdanom dizajnu.

Ponuda dorada motora za A4 i A4 Avant modele sadrži ponešto za svačiji ukus. Vozači koji su puno na cesti i koji žele i brzinu i ekonomičnu potrošnju mogu odabrati balansirane i potentne dizelske agregate a za one koji žele full brzinu i sportski osjećaj tu su dorađeni 1.8 TFSI i fenomenalni 2.0 TFSI.

Krenimo sa benzinskim turbo motorima. Početni 1.8-litreni TFSI u veriji ABT-a nudi 211 KS (serijski ovaj agregat dostavlja 170 KS). Veći 2.0-litreni TFSI motor, sa svojih 270 KS, donosi gotovo 60 KS više u odnosu na serijskih 211 KS čime je novi ABT AS4 s ovim agregatom pod poklopcem čistokrvni sportski automobil. Cijena tuning paketa za 1.8 TFSI motor iznosi 1.890 EUR dok za 2.0 TFSI varijantu treba izdvojiti 2.290 EUR.

Dizelski agregati kreću sa manjim 2.0 litrenim agregatom koji je dostupan u dvije verzije. Ovisno o serijskim performansama (sa 143 ili 177 KS), 'mali' dizelaš može ponuditi i do 205 KS. Uz to dolazi i 420 Nm okrentog momenta što je prilično lijepo povećanje u odnosu na serijskih 380 Nm.

Veći 3.0-litreni TDI motor u ABT izdanju nudi 300 KS i 570 Nm okretnog momenta (serijski 245 KS) čime je vrlo kompetentan i pouzdan partner u svakoj situaciji. S povećanjem snage od 55 KS i 70 Nm više okretnog momenta uz primjetno bolju vučnu silu nudi i naglašenije sportski ugođaj u vožnji. Cijena tuning paketa za 2.0 litrene TDI jedinice iznosi 1.890 dok za 3.0 V6 TDI motore treba izdvojiti 2.790 EUR.

Naravno da je ABT Sportsline razvio i aerodinamički paket za A4 limuzinu i A4 Avant. Spomenuti paket uključuje prednji spojler, umetke za branike i bočne pragove koji automobilu daju sportski ali i izuzetno elegantan dojam. Stražnji kraj dobio je vizualno vrlo upečatljiv spojler, dodatke na stražnjem braniku i ispušni sustav s četiri ispušne cijevi kao što i priliči ABT AS4 i AS4 Avant modelima i njihovom dinamičnom karakteru.

Opruge ovjesa snižavaju gravitacijsko središte automobila što pak dodatno naglašava sportski izgled automobila ali i pozitivno utječe na vozne karakteristike. Preporuča se kombinirati ovaj performansni ovjes sa ABT-ovim CR i DR naplatcima koji su dostupni u dimenzijama od 19 i 20 inča.

►►►   Kako ABT zamišlja sportsku limuzinu sa 620 KS

►►►   ABT doradio VW Beetle TDI

 

Za kraj, ostao nam je fenomenalni S4 model. Standardni S4 model pogoni 3.0 litreni V6 TFSI motor snage 333 KS te 440 Nm okretnog momenta dostupnih od 2.900 do 5.300 okr/min. Neovisno radi li se o elegantnoj limuzini ili praktičnom Avantu, ovaj V6 motor u ABT izdanju dostavlja punih 435 KS i 530 Nm okretnog momenta (što je 80 Nm više od serijske inačice).

Kako kažu iz ABT-a, ovo je automobil za svakodnevnu vožnju ili duža putovanja ali se jednako spremno pretvara u cestovno-legalni trkaći automobil zahvaljujući genskom materijalu ravno iz automobilističkog sporta koji garantira zadovoljstvo u vožnji.

Ubrzanje do 100 km/h spušteno je sa serijskih 5 sekundi na vrlo niskih 4,4 s maksimalnom brzinom od 282 km/h. ABT S4 sposoban je za pružanje čiste snage u svim stupnjevima prijenosa i u svim rasponima. S-tronic mjenjač dodatno je remapiran što omogućava motoru da iskoristi kompletan potencijal.

U kombinaciji sa sportskim ABT alu-naplatcima u CR ili DR varijanti, S4 pokazuje koliko brzo doista može ići i dok samo stoji na mjestu. Dizajnerski naplatci dostupni su u varijanti od 19 i 20 inča a kao što možete pretpostaviti dolaze omotani primjerenim pneumaticima za visoke brzine.

Cijena ABT S4 paketa iznosi 3.990 EUR (30.040 Kn) sa ugradnjom u njihovim centrima diljem Njemačke.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene