Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ABT doradio VW Beetle TDI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački aftermarket stručnjaci iz tvrtke ABT Sportsline predstavili su svoju najnoviju kreaciju, aerodinamički i performansni paket za novu Bubu TDI.

Novi VW Beetle svojim retro dizajnom odaje počast vjerojatno najpoznatijem automobilu ikada koji je uveseljavao mnoge generacije a čini to i danas a u ABT Sportsline verziji je i vrlo sportski orijentiran. Nakon što je najveći svjetski tuner automobila VW Grupe predstavio svoju verziju VW Beetle 2.0 TFSI modela, došao je red i na dinamičan 2.0 TDI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Osim pojačanja izlazne snage, ekipa iz ABT Sportsline-a posebnim je doradama učinila ovaj automobil još zabavnijim za vožnju dok je istovremeno i dalje ekološki prihvatljiv te štedljiv u potrošnji goriva. ABT POWER podario je dizelskoj 'Bubi' sveukupno 170 KS što je 30 konjskih snaga više u odnosu na serijski model. Okretni moment također je uvećan sa serijskih 320 na sveukupno 370 Nm. S ovakvim predispozicijama ABT Beetle 2.0 TDI postiže ubrzanje od 0-100 km/h za 8.8 sekundi (u serijskoj varijanti za isto ubrzanje potrebno je 9.4 sekunde) te u svakom datom momentu nudi više okretnog momenta.

''Ovo je stvarno najbolji motor za ovaj automobil,'' kaže Hans-Jürgen Abt, izvršni direktor tuning kuće ABT Sportsline i dodaje: ''ljudi koji doista puno koriste svoj automobil izuzetno cijene koliko je štedljiv ali i agilan.''

Obje dorade koje ABT Sportsline nudi za novi VW Beetle u potpunosti su u skladu s dizajnerskim paketom razvijenim za ovaj vrlo specifičan i poseban automobil. Prednji svjetlosni sklopovi s crnim elementom na gornjem rubu daju ovoj sportskoj 'Bubi' opak i agresivan izgled dok dodatci na stražnjim svjetlosnim sklopovima i umetak za registarsku oznaku dodatno izdvajaju ovaj VW Beetle od njegovih serijskih rođaka.

Aerodinamički dodaci na prednjem i stražnjem braniku od kojih potonji udomljuje dvije ovalne ispušne cijevi nedvojbeno ukazuju na moćan i samopouzdan karakter automobila. Za one koji žele još veću dozu ekskluzivnosti mogu se odlučiti za dekorativni paket s elementima nalik na karbon.

ABT je uz povećanje snage i okretnog momenta dizelašu ugradio i poseban ovjes koji garantira idealnu prianjivost na površinu. Veće ABT kočnice na prednjoj osovini s crnim kočionim kliještima brinu za potrebnu kočionu snagu a za još veći dojam ABT Sportsline preporuča DR i CR naplatke u dimenzijama od 18 do 20 inča. ABT također nudi i svoje alu-naplatke dostupne s odgovarajućim sportskim gumama.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene