Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jeep Cherokee za Europljane s dvije dizelske opcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeep je pokazao svoj Cherokee model za europsko tržište koji će prvi javni nastup imati na ženevskom auto salonu od kojeg nas dijeli manje od mjesec dana.

Novi Jeep Cherokee na domaćem američkom tržištu u prodaji je već od listopada prošle godine a za manje od mjesec dana šminkerski američki SUV imati će i europsku premijeru na nadolazećem ženevskom auto salonu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dodge izbacio Challenger Rallye Redline Slika nije dostupna Stiže produženi FIAT 500L direktno iz Kragujevca

Jeep Cherokee za europsko tržište nuditi će se u tri paketa opreme: Longtitude, Limited i Trailhawk s mogućnošću odabira konfiguracije s prednjim pogonom i pogonom na sva četiri kotača.

Kod pogona na sve kotače tu se nalazi novi Active Drive I automatizirani sustav za prijenos snage (PTU) koji u normalnim voznim uvjetima sav raspoloživi okretni moment šalje na prednju osovinu a tek po potrebi dio snage šalje i na stražnje kotače.

Tu je naravno i Select-Terrain funkcija za podešenje trakcije ovisno o uvjetima u vožnji koja optimizira ponašanje podvozja i nudi sljedeća podešenja: Auto, Snow, Sport, Sand/Mud, te Rock. Vozač može odabrati način rada Select-Terrain sustava putem gumba kod središnjeg grebena.

Novi Cherokee u Europu stiže s istim dizajnom kao i njegov američki brat ali s dvije nove dizelske opcije. Najjači od dva dizelaša je 2.0-litreni Multijet II turbodizelski motor koji dostavlja 170 KS i 350 Nm okretnog momenta dostupnih pri 1.500 o/min. Standardno opremljen sa Stop/Start sustavom, potentan dizelaš dolazi u kombinaciji s 9-stupanjskim ručnim mjenjačem koji se po prvi put pojavljuje u ovoj klasi vozila.

Dvolitreni dizelaš nuditi će se i u ublaženoj verziji sa 140 KS a biti će uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

I dalje dobar stari Jeep Wrangler

Za one koji ipak preferiraju benzince, Jeep planira svoj 'Euro-spec' Cherokee model prodavati i s poznatim 3.2-litrenim V6 Pentastar motorom s 271 KS i 315 Nm okretnog momenta koji dolazi u kombinaciji s proizvođačevim novim automatikom sa 9 stupnjeva prijenosa.

Jeep je također najavio da će nuditi više od 100 elemenata dodatne opreme razvijenih u suradnji s Moparom a na popisu će se naći sve od krovnih nosača do alu naplataka i paketa za prtljažni prostor.

Sve u svemu, novi Cherokee, nakon predstavljanja na međunarodnom auto salonu u New Yorku, više nije tako ružan a uz nove dizelske motore zvuči zanimljivo. Dok čekamo malo više službenih podataka uživajte u foto galeriji!

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene