Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kombinacija automobila i motocikla

Honda najavila Project 2&4

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski će proizvođač na predstojećem frankfurtskom auto salonu predstaviti konceptni model Project 2&4, koji je ustvari pobjednički rad u natjecanju između hondinih dizajnerskih studija, a čiji je cilj ujediniti "slobodu motocikla s voznim sposobnostima automobila".

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST Honda HR-V 1.6 i-DTEC - Dinamičan crossover za gradsku džunglu Slika nije dostupna TEST TEST: Uzima li Honda Civic titulu najboljeg automobila u klasi?

Dizajn vanjštine bi mnogi nazvali plodom Ariela Atoma i MotoGP motocikla, a ustvari je riječ o izgledu koji je inspiriran hondinim F1 bolidom iz 1965, odnosno modelom RA272. Minimalistički pristup je naglašen i s tzv. lebdećim sjedalom koje vozača "približava akciji".

Nadalje, ovaj model pokreće 1,0-litreni V4 iz trkaćeg motocikla RC213V koji razvija snagu od 158 kW, odnosno 215 KS pri 13000 o/min te najveći okretni moment od 118 Nm pri 10.500 o/min. Inače, ovaj će se pogonski stroj zavrtjeti do 14.000 o/min.

Ako vam se spomenuta snaga i moment čine premalim, recimo i kako ovaj model dimenzija 3030 x 1820 x 995 mm teži svega 405 kg. Recimo i kako je motor uparen sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene