Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspirirano najzahtjevnijom regatom

FOTO: Volvo Ocean Race Limited Edition

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U danima pred početak četvrte Ocean Race regate, jednog od najzahtjevnijih jedriličarskih natjecanja na svijetu, Volvo je izbacio četiri posebna izdanja modela V60, XC60, V70 i XC70 pod nazivom Volvo Ocean Race.

Volvo Ocean Race regata jedno je od najzahtjevnijih jedriličarskih regata na svijetu koje iskušava ne samo jedriličarske vještine svojih sudionika već i njihovu snalažljivost i izdržljivost koja je karakterizirala moreplovce sto godina ranije. Regata se održava svake 3 godine.

Pročitajte i ovo Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi Požari u Švedskoj (Foto: Dnevnik.hr) Vruće u Europi Nezapamćeno ljeto: Suše pogađaju Veliku Britaniju, Švedskom haraju nezapamćeni požari

Devetomjesečna utrka počinje u španjolskom gradu Alicante u listopadu 2011., a završava u Galwayu u Irskoj u srpnju 2012. Specifičnost ove utrke jest u tome što timovi od 11 profesionalnih jedriličara ne smiju unositi nikakvu svježu hranu i smiju ponijeti samo jedan komplet zamjenske odjeće za put oko svijeta tijekom kojeg će doživjeti temperaturne razlike od -5 do +40 stupnjeva Celzija.

Glad i manjak sna samo su neki od izazova koji ih čekaju. Volvo Ocean Race (nekoć zvan Whitbread Round the World Race) danas se s pravom zove jedriličarski Mt. Everest. Svjetska regata podijeljena u devet etapa tako će posjetiti i Cape Town, Abu Dabi, kineski grad Sanya, Auckland u Novom Zelandu, Itajai u Brazilu, Miami, Lisabon i Lorient u Francuskoj.

U čast ovogodišnje Volvo Ocean Race regate, Volvo Cars je predstavio limitirana izdanja karakterističnog dizajna za modele V60, XC60, V70 i XC70. Dizajneri su inspiraciju potražili u životu na brodu te tako ovi modeli imaju jedinstven, nautički inspiriran interijer i specifični vanjski izgled koji ih razlikuje od svojih klasičnih inačica.

Za sve koji se odluče na kupnju jednog od četiri modela iz ove limitirane serije, na izbor će im biti ponuđene dvije luksuzne boje karoserije: Volvo Ocean Blue II i Electric Silver. Uz svaku od dvije ponuđene boje karoserije dolazi i kompatibilna unutrašnjost u crnoj i bež koži s logotipom Volvo Ocean Race ušivenim u naslone sjedala.

Tu je i mnoštvo drugih detalja poput jedinstvenih aluminijskih naplataka, kromiranih detalja i oznake Volvo Ocean Race na bočnim stranama prednjih odbojnika.

Unutrašnjost limitirane serije odlikuju sjedala i bočne plohe visoko kvalitetne izrade. Pokrov za prtljažni prostor nosi veliki logotip Volvo Ocean Race s prošivima i drugim detaljima, a tepisi od tkanine također su ukrašeni detaljima od aluminija. Aluminijski pragovi nose natpis 'Volvo Ocean Race', a multimedijski ekran također pozdravlja logotipom i tekstom Volvo Ocean Race.

Limitirano izdanje trebalo bi se proizvoditi u 7.500 jedinica diljem svijeta. Četiri glavna tržišta bit će Njemačka, Švedska, Velika Britanija i Italija. Narudžbe će se zaprimati od travnja 2011., a prvi primjerci u salone dolaze u srpnju. Novi modeli naći će se i na ostalim tržištima Europe, ali i u zemljama koje sudjeluju u regati.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene