Skupina automobilističkih entuzijasta iz Biškeka u Kirgistanu napravila je repliku Lamborghini Sesto Elemnto u garaži i zaradila pozornost svjetskih medija.


Sve što izađe iz Lamborghinijeve tvornice plijeni pažnju, a kad netko uspije napraviti kopiju bilo kojeg njihovog super automobila, onda se ta pažnja posebno ističe. Grupa prijatelja iz Biškeka u Kirgistanu je napravila upravo to izgradnjom kopije Sesto Elemento super automobila.

Vezani članci Kaos u Kirgistanu - 4 Prosvjednici upali u parlament, gorjeli automobili. Policija ih rastjerala vodenim topovima i šok-bombama Slika nije dostupna Pala dva zrakoplova, najmanje 78 mrtvih

Nakon mnogih crteža, planiranja i uložene veće količine novca u izradu kopije popularnog Lamborghinijevog modela, krajnji rezultat je doista impresivan.

Sesto Elemento je zaslužio ulazak u enciklopedije

Pravi Sesto Elemento košta preko dva milijuna dolara, a ekipa iz Biškeka napravila je svoju verziju za svega 15.000 dolara, što je za njih predstavljalo ogromno ulaganje, prenosi English Russia.

Izrada je trajala puna tri mjeseca, a momci su itekako zadovoljni rezultatom. Kirgistan ima svoj prvi Lamborghini, a pothvat su prenijeli New York Times i CNN.

Obzirom da tvorci kopije nisu imali pristup originalu, zapanjujuće je s koliko su detalja uspjeli napraviti kopiju. Šasija je napravljena od kombinacije metala, visokougljičnog čelika i akrilik stakla. Za osnovu izrade uzeti su kotači BMW X5-ice i školjka 30 godina starog Volva 740.

Postoji jedna mana, doduše, a ta je da se radi samo o maketi u naravnoj veličini, jer Lambo iz Biškeka nije u voznom stanju. Tu je da prikuplja pažnju, a zasad mu jako dobro ide.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook