Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pala dva zrakoplova, najmanje 78 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornica kirgistanske vlade Roza Daudova izvijestila je da je u padu zrakoplova Boeing 737 koji se s 90 putnika i članova posade jučer srušio pokraj glavnog grada Biškeka, poginulo 68 osoba, a 22 je preživjelo.

Prema njezinim riječima 18 preživjelih je hospitalizirano, a četvero s lakšim ozljedama pušteno je kući.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara Slika nije dostupna Letjelica puna padobranaca Srušili se u voćnjak: U padu zrakoplova 11 poginulih

Daudova je dodala da je među putnicima bilo 24 državljana Kirgistana, 52 Iranaca, troje Kazahstanaca, dvoje Kanađana te po jedan turski i kineski državljanin.

Zrakoplov je pripadao privatnoj kirgistanskoj kompaniji Itek-Air, ali ga je kao čarter iznajmila i njime upravljala iranska kompanija Aseman Airlines. Letio je prema iranskom gradu Mašhadu.

Itek-Airu su zabranjeni letovi iznad zemalja Europske unije zbog toga što ne ispunjava europske sigurnosne standarde.

>> Tragedija u Španjolskoj: U zrakoplovnoj nesreći poginule 153 osobe

Ranije su iz nekoliko kirgistanskih izvora dolazile proturječne informacije, kako o broju preživjelih, tako i o broju putnika u zrakoplovu.

Neimenovani dužnosnik u zračnoj luci Manas, pokraj Biškeka, rekao je da je zrakoplov poletio i nakon 10 minuta leta prijavio tehnički kvar. U pokušaju povratka, otprilike 10 kilometara od polazišne zračne luke letjelica se srušila i izgorjela.

U zrakoplovu se nalazila i srednjoškolska kirgistanska košarkaška momčad.

Gvatemala: 10 mrtvih u padu turističkog zrakoplova 

Najmanje je deset osoba poginulo, među kojima petero Amerikanaca i petero Gvatemalaca, u padu turističkog zrakoplova u nedjelju na istoku Gvatemale, priopćio je direktor civilnog zrakoplovstva (DGAC) Juan Jose Carlos.

Četiri putnika tog zrakoplova su ozlijeđena u nesreći koja se dogodila kraj mjesta El Puente u okrugu Zacapa, na istoku Gvatemale.

"Letjelica se srušila na brežuljak i zapalila", dodaje se u priopćenju u kojemu piše da je u zrakoplovu bilo najmanje 14 putnika.

Zrakoplov je poletio iz Tablonesa u okrugu Chiquimula i trebao je letjeti u Guatemalu, glavni grad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene