Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od dobrog bolje

FOTO: Mazda MX-5 iz radionice BBR-a i Coswortha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvijek je zadovoljstvo vidjeti 'tuning' projekte serijskih vozila u kojima specijalizirane tvrtke udružuju snage i inače sportski automobil pretvore u pravo visoko performansno vozilo.

Danas imamo prilike vidjeti rezultat zajedničkih napora britanske tuning kuće BBR i poznatog proizvođača motora Cosworth.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrhunski sportaš iz Španjolske VIDEO: GTA Spano Slika nije dostupna 212 KS i 325 Nm za lude perfomanse Kad se Novitec dohvati 'fiće'

Brodie Britain Racing udružio je snage s Cosworth Engineeringom na novom projektu nadogradnje Mazde MX-5. Modifikacijski paket predviđen je za model treće generacije kojime Mazdin atmosferski 2.0-litreni motor dobiva kompresor. Manji 1.6 i 1.8 litreni motori iz prve i druge generacije Miate dobivaju turbo punjač.

Mazdin motor 2.0 dobio je Eaton MP62 kompresor jedinicu četvrte generacije a isti dolazi u paru s lijevanom integriranom usisnom granom iz Coswortha. Paket uključuje i BBR ECU (elektronsku kontrolnu jedinicu motora) s novom mapom, intercooler, novi ispuh i veće injektore.

Dyno-test pokazao je 235 KS pri 7.130 okretaja u minuti i 258 Nm okretnog momenta pri 5.260 okretaja u minuti što je pozitivan rezultat u usporedbi sa serijskim 2.0-litrenim motorom sa 158 KS pri 7.000 o/min i 188.5 Nm okretnog momenta pri 5.000 o/min.

BBR također je najavio i paket s turbo punjačem za MX-5ice prve i druge generacije koje pogone 1.6 i 1.8-litreni motori. Snaga se penje na maksimalnih 221 KS pri 6.900 o/min i 237 Nm okretnog momenta pri 5.100 o/min.

MX-5 BBR Cosworth modifikacijski paket za 2.0 motor u Engleskoj košta £4995 sa ugradnjom a postoji i opcija da se paket naruči u DIY varijanti tj. uradi sam. Drugim riječima, komponente dolaze na kućnu adresu s detaljnim instrukcijama koje oni vještiji mogu pokušati sami namontirati ili pak prepustiti posao mehaničaru. Slična je cijena i za turbo paket za 1.6 i 1.8 motore.

Finalni mk1 paket će vas stajati £7500 u koji ulaze bolje kočnice, novi diferencijal s ograničenim proklizavanjem (limited slip differential) i veći kotači. U ovaj paket ulaze i posebna kožna sjedala te boja karoserije po vlastitom izboru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene