Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak uspješne priče

Fiat najavio model 500X

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Atraktivni retro-mališan uskoro će biti predstavljen i u posebnijoj izvedbi. Fiat 500X bit će ozbiljni mali offroader u izvedbi i s pogonom na sva četiri kotača.

Fiat je objavio video teaser svog novog vozila, a riječ je o crossover izvedbi modela 500, odnosno o modelu 500X. Službena premijera ovog automobila će se održati na predstojećem pariškom auto salonu, no online predstavljanje možemo očekivati i prije toga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Međunarodna prezentacija [VOZILI SMO] Fiat 500 Facelift Slika nije dostupna Najljepši crossover [TEST] Fiat 500X 1.6 M-Jet Pop Star

Pogled u prošlost: fenomenalna FIAT Multipla iz 1958.

Model 500X će se s tehničke strane dakako temeljiti na Jeepu Renegade koji je predstavljen ovog proljeća u Ženevi. Drugim riječima, ova će dva kompaktna crossovera biti blizanci, a što se dizajna tiče 500X će ustvari biti robusnija i nešto povišena izvedba standardnog modela 500.

Nadalje, 500X će dakako preuzeti motorizaciju iz Renegadea, odnosno pokretat će ga benzinski MultiAir i dieselski MultiJet II pogonski strojevi, a kupcima će biti ponuđena i 4x4 izvedba, dok će ponuda mjenjača uključivati dva ručna te dva automatska mjenjača, prvi DDCT s dvije spojke te drugi 9-stupanjski prijenos. Više pročitajte na autonet.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene