Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poprilično ograničena ponuda fiatovog Abartha bi uskoro trebala biti proširena s performance izvedbom modela 500X.


 

Fiatov performance pod brand Abarth svakako nije dosadan, no nažalost ponuda mu je ograničena. Naime, trenutno Abarth nudi tek nekoliko izvedbu modela 500 i to je to. Donedavno kupcima se nudio i dorađeni Punto, no njegova je proizvodnja prestala još prošle godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Objavljena prva fotografija Fiata 500X Slika nije dostupna Fiat najavio model 500X

Ipak sljedeće godine bi se situacija mogla malo promijeniti jer je, prema saznanjima CarAdvicea, glavni kandidat za abarthovu doradu najnoviji fiatov model 500X. Konkretnije, ne samo da bi 500X trebao proći kroz ruke abarthovih stručnjaka, već bi dorade na njemu trebale biti puno temeljitije i opsežnije od onih na standardnom modelu 500.

Potvrđuje to i Roberto Giolito, fiatov šef dizajna za Europu, koji je izjavio kako "Abarth nije namijenjen samo za modele 500" te kako "uskoro možemo očekivati puno više od Abartha". Također, dodao je da je 500X odličan za Abarth kako u pogledu mogućnosti vizualnih dorada, kako kada je riječ o upravljivosti, voznim svojstvima i sl. pa bi "Abarth izvedba bila savršena".

Giolito nije detaljnije ulazio u vrijeme dolaska ovog automobila na tržište, no možemo lako pretpostaviti kako bi se premijera mogla održati tijekom iduće godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.