Obavijesti Video Pretražite Navigacija
670 KS

Ferrari predstavio 488 Spider

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski je proizvođač sportskih automobila gotovo potiho odradio online premijeru modela 488 Spider koja će svoj prvi službeni javni nastup odraditi u rujnu na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu, a koji će svoje kupce između ostalog oduševiti i sa 670 KS.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KLASIK Ferrari, Monaco i Schumacher u istoj rečenici – moderna umjetnost na prodaju! Slika nije dostupna PETROLISTI Forza Ferr... Alfa Romeo! Tko pobjeđuje u drift dvoboju između Vettela i Räikkönena?

Prije svega iz Ferrarija navode kako je ovo njihov do sada najsnažniji model sa središnje smještenim V8 motorom te sklopivim tvrdim krovom. Također, ovo je i "najaerodinamičniji ferrarijev Spider" do sada.

Prostorni okvir ovog automobila ja izrađen od 11 različitih aluminijskih legura uparenih s drugim lakim materijalima poput magnezija. To omogućuje istu torzijsku krutost i čvrstoću kao kod modela 488 GTB odnosno 23%-tno poboljšanje ovih rezultata u odnosu na prethodnika.

Tvrdi sklopivi krov se podiže, odnosno spušta u dva preklapajuća dijela i za te mu je operacije potrebno 14 sekundi. Stražnji stakleni deflektor zraka je moguće postaviti u tri položaja ovisno o željama vozača, a moguće ga je u potpunosti spustiti i kada je krov podignut.

Ferrari 488 Spider pokreće isti 3,9-litreni V8 bi-turbo kojeg koristi i 488 GTB, a koji razvija snagu od 670 KS, odnosno 493 kW pri 8000 o/min te najveći okretni moment od 670 Nm pri 3000 o/min. To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 3 sekunde, dok će do 200 km/h ubrzati za svega 8,7 sekundi.

Početak prodaje, odnosno prve isporuke bi trebale uslijediti već do kraja ove godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene