Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko 500 KS

Ferrari potvrdio dolazak novog Dina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ferrarija, odnosno roditeljskog mu Fiata je stigla do sada najznačajnija najava da Talijani spremaju novi ulazni model koji bi bio svojevrsni nasljednik modela Dino. Također, novitet će vjerojatno nositi i isti naziv.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u Mlinovima VIDEO/FOTO Ajoj, kakav peh! Najskuplji auti stigli u Zagreb, jedan se sudario s Ford Fiestom Slika nije dostupna Novi Dino Novi početni Ferrari stiže 2019?

Naime, u intervjuu britanskom Autocaru Sergio Marchionne, alfa i omega u Fiatu i Ferrariju, je izjavio kako kod revitalizacije Dina: "Nije pitanje hoće li se to dogoditi, već kada?" Također, potvrdio je kako će se raditi o sportskom modelu sa središnje smještenim motorom snage oko 500 KS.

Marchionne je odbacio mogućnost proizvodnje modela sa sprijeda smještenim motorom kako bi isti bio jeftiniji, jer se "stvari moraju napraviti onako kako spada". Inače, pretpostavlja se kako će ovaj model pokretati bi-turbo V6 s kojim bi novi Dino ubrzavao do 100 km/h za manje od 3,5 sekundi, dok bi mu najveća brzina iznosila oko 320 km/h.

Na kraju dodajmo kako bi novi Dino trebao biti nešto skuplji od modela California T i na tržištu bi se trebao pojaviti za par godina, dakle četiri desetljeća nakon što je proizveden posljednji originalni Dino.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene