Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Cadillac se oprašta od CTS-V Coupea s posebnim izdanjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cadillac je ovih dana najavio proizvodnju limitiranog posebnog izdanja CTS-V Coupea kojime žele odati počast postojećoj generaciji prije nego što ju zamijeni nova generacija V serije koja stiže sljedeće godine.

Nakon što je predstavljen najnoviji Cadillac CTS model, bilo je samo pitanje vremena kad će američki brend uvesti i novi CTS-V. General Motors je otkrio da bi novi CTS-V trebao stići sljedeće godine, no prije nego što uvedu novu generaciju, tvrtka će se oprostiti od postojeće generacije coupea posebnim izdanjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Štiti od bočnih udara GM predstavio srednji zračni jastuk Slika nije dostupna Inovacija General Motorsa Srednji zračni jastuk za sigurnost od bočnih udaraca

CTS-V Coupe je nadaleko najdramatičniji model u V seriji visoko-performansnih luksuznih modela koji donosi kombinaciju 2+2 konfiguracije sjedala s pogonom provjerenim i uštimanim na poznatom njemačkom Nurburgringu. Najavljeni limitirani Cadillac CTS-V Coupe proizvesti će se u limitiranoj seriji od 500 jedinica a u prodaji će se naći u drugoj polovici godine.

Posebno izdanje CTS-V Coupea dijeli istu visoko-performansnu tehnologiju kao i njegovi prethodnici koji su u proizvodnji od 2010. do 2014., pa tako i proizvođačev Magnetic Ride Control, Brembo kočnice i 6.2-litreni V8 motor sa superpunjačem koji dostavlja 556 KS.

Perfomanse automobila ostaju iste: 4.2 sekunde do 100 km/h i maksimalna brzina blizu 300 km/h.

''V serija podiže Cadillac na višu razinu te pruža ekskluzivnu modelsku liniju visoko-performansnih luksuznih modela koji privlače novu skupinu elitnih i pasioniranih kupaca,'' kaže Uwe Ellinghaus, direktor marketinga Global Cadillaca.

Hennessey izbacio Twin Turbo Coupe sa 1.226 KS

Cadillac CTS dobio novi V paket opreme

Posebno izdanje dolazi s ekskluzivnim Ebony interijerom s crvenim kontrastnim prošivima. Recaro sportska sjedala, metalne papučice, Midnight Sapele drvo, upravljač i ručica mjenjača presvučeni u mikrofibru, tamna V rešetka hladnjaka, naplatci u satenskom premazu i crvena kočiona kliješta ono su po čemu će ovo limitirano izdanje biti trenutačno prepoznatljivo.

Što se tiče boje karoserije, u ponudi će biti Crystal White, Phantom Gray te Black Diamond, pri čemu će za potonju biti potrebno platiti dodatnih 995 dolara. Kupci se također mogu odlučiti da li žele 6-stupanjski ručni mjenjač ili automatski mjenjač s istim brojem stupnjeva prijenosa, dok je za dodatnih 700 dolara na raspolaganju i panoramski krov.

Prema neslužbenim informacijama, nova generacija CTS-V modela vjerojatno će koristiti 6.2-litreni V8 motor sa superpunjačem posuđen iz Corvette Z06 ali u drugačijem podešenju koji bi trebao dostavljati oko 600 KS ne bi li mogao konkurirati drugim sportskim limuzinama poput BMW M5 modela s 560 KS ili pak Mercedes-Benz E63 AMG modela s 577 KS a premijerno bi trebala biti predstavljena tijekom sljedeće godine.

Do tada uživajte u video prilogu jednog prošlog posebnog CTS-V  modela!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene