Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od manje 718-ice

Boxster ostaje porscheov početni model

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već su se duže vrijeme mogla čuti nagađanja kako Porsche namjerava proširiti ponudu novim tzv. ulaznim modelom, no čini se kako do daljnjeg od toga neće biti ništa.

U posljednje vrijeme su se mogla čuti razne glasine o tome kako Porsche razvija novi ulazni, odnosno početni model koji bi se u ponudi smjestio ispod Boxstera, odnosno Caymana, no sada je iz Porsche stigla vijest kako se tako nešto neće dogoditi jer za tako nešto "nije pravi trenutak".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa od jeftinijeg Porschea Porsche potvrdio prekid razvoja modela 718 Slika nije dostupna Porsche seli proizvodnju Boxstera iz Finske u Austriju

Konkretnije, tu je informaciju su novinarima podijelio šef Porschea za Sjevernu Ameriku Detlev von Platen koji je dodao kako se o takvom potezu raspravljalo, no odlučeno je protiv daljnjeg nastavka tog programa, a pretpostavlja se kako se glavni razlozi kriju u strahu od nanošenja štete brandu te želji za većom zaradom koja se ostvaruje na većim, odnosno skupljim modelima.

Podsjetimo, raniji su izvještaji govorili kako bi taj ulazni Porsche, navodno pod oznakom 718, trebao temeljiti na Boxsteru, a pokretala bi ga dva 4-cilindrična turbo motora. Prvi bi bio obujma 2,0, a drugi 2,5 litara. Očekivalo se kako će manji razvijati snagu od 213 kW, odnosno 290 KS te najveći okretni moment od 400 Nm, dok je drugi trebao razvijati snagu od 268 kW, odnosno 364 KS te najveći okretni moment od 470 Nm.

Sve u svemu trebalo se raditi o malom, laganom, sportski nastrojenom i vozačkom guštu podređenom automobilu koji je, za porscheove prilike, trebao biti i jeftin.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene