Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od jeftinijeg Porschea

Porsche potvrdio prekid razvoja modela 718

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se netko i nadao pristupačnijem Porscheu, na takvo nešto može, barem do daljnjeg zaboraviti. Naime, iz Porsche je stigla potvrda kako je razvoj na tzv. modelu 718, koji bi se u ponudi ovog njemačkog proizvođača trebao smjestiti ispod Boxtera, prekinut.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svih 918 primjeraka Porsche 918 Spyder rasprodan - Potvrđen nasljednik Slika nije dostupna Ne žuri im se Porscheov novi superautomobil na čekanju

Tom su objavom potvrđene ranije glasine kako u Porscheu rade na razvoju novog ulaznog modela, no nažalost baby Boxster neće vidjeti svjetlo dana. Tako barem tvrdi porscheov šef odjela za istraživanje i razvoj, Wolfgang Hatz, koji smatra kako nema razloga "ići ispod Boxstera". Također, Hatz kaže kako Porsche "ne treba ganjati veliku prodaju" (A zašto je onda proizveo Cayennea, Macana, i Panameru???) te kako je Boxster "savršen ulazni model".

Podsjetimo, kako je 718 trebao biti svojevrsna moderna verzija modela 550 Spyder, dakle novi ulazni model sa središnje smještenim manjim 4-cilindričnim turbo motorom, aluminijsko-čeličnom šasijom čije bi glavne prednosti trebale biti mala masa, odlična vozna svojstva, pristupačnija cijena te garancija vrhunske zabave za upravljačem.

Također, pretpostavljalo se kako će se na istoj osnovi bazirati i Audi R4, no čini se kako niti jedan od ta dva modela ipak neće stići na tržište, a glavni razlog bi se mogao kriti u trenutnom trendu pada popularnosti takvih automobila i ocjeni kako 718 ne bi donosio veliku zaradu.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene