Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još uvijek nepoznata konfiguracija

BMW razvija dieselski motor sa četiri turbopunjača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema navodima izvora BMW radi na razvoju novog turbodieselskog motora koji bi se trebao pojaviti sljedeće godine u modelu 750d xDrive.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Nalaze se u bolnici Teška prometna nesreća kod Splita: Tri mlade osobe (19) BMW-om sletjele s ceste, dvoje zadobilo teške ozljede Ilustracija Svi završili u bolnici Detalji teške nesreće kod Mostara: 78-godišnji vozač BMW-om pokosio tri tinejdžerice

Točnije, BMW Blog javlja kako je riječ o rednom 6-cilindričnom 3,0-litrenom pogonskom stroju koji će zahvaljujući četirima turbopunjačima razvijati snagu od oko 400 KS.

Za sada nije poznato o kakvoj će se točno konfiguraciji i vrsti turbopunjača raditi, no uz spomenutu snagu ovaj bi pogonski stroj navodno trebao razvijati i najveći okretni moment od oko 800 Nm, a bit će uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem te xDrive sustavom pogona na sva četiri kotača.

Ovaj bi motor navodno trebao biti dostupan i s drugim 50d modelima, ali za sada nema detaljnijih informacija. Trenutno najsnažniji BMW-ov diesel je tri-turbo snage 381 KS, odnosno 280 kW te najveći okretni moment od 740 Nm.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene