Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najprodavaniji i najvažniji model u novijoj povijesti BMW-a bez dvojbe je serija 3.


U prilog tome govori šest generacija od predstavljanja 1975. godine i više od 12 milijuna prodanih primjeraka što je rekord u premium klasi. Najnovija geneneracija, predstavljena krajem 2011. godine nije kompromitirala bogato obiteljsko nasljeđe, naprotiv. BMW serije 3 nikada u svojoj povijesti nije nudio više i nikada nije bio tako dominantan u usporedbi s konkurencijom. Iako dulja i šira od predhodne generacije te s većim prtljažnikom, nova serija 3 je u prosjeku 40 kg lakša, a zadržala je i idealan raspored mase po osovinama u omjeru 50:50. Zabava počinje pritiskom na gumb „Start engine“, a da raspoloženje uvijek bude na visini brinu snažni i štedljivi TwinPower Turbo motori, brz i precizan ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa (moguće je doplatiti i automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa) te komunikativan i točan upravljač. Iako oznaka modela sugerira drugačije, u model 318d ugrađen je dvolitreni turbodizelski motor. Razvija 143 KS, a prosječno troši svega 4,3 l/100 km zahvaljući primjeni EfficientDynamics mjera kao što su Auto Start-Stop sustav, rekuperacija energije kočenja, ECO PRO način rada itd. Svaki model serije 3 standardno dolazi sa Driving Experience Control prekidačem kojim se mijenjaju postavke vozila. Tako, ovisno o trenutnom raspoloženju, možete izabrati između tri načina rada vozila: Sport, Normal i ECO PRO.

Upravo je u tijeku kampanja s posebnim pogodnostima: BMW 318d s potpuno novim All in 3 paketom opreme po cijeni od 33.333,33* eura. PDV, poseban porez i BSI servisni paket uključeni su u cijenu. Više na
www.tomic.hr

Dizajnom unutrašnjosti BMW se vratio svojim korijenima što se najbolje ogleda u, prema vozaču, zakrenutom središnjem grebenu dok istovremeno prati moderne trendove. Tako je sada iDrive sustav dio serijske opreme baš kao i zaslon dijagonale 6,5 inča na kojem se prikazuju sve najvažnije informacije. Paket All in 3 je dodatno oplemenjen nizom opcija od kojih valja istaknuti tempomat s funkcijom kočenja koji održava zadanu brzinu bez obzira na konfiguraciju ceste. Za ljubitelje gadegeta tu je hand-free uređaj koji omogućuje povezivanje mobitela preko Bluetooth-a, prijenos imenika u vozilo, te slušanje glazbe preko USB priključka.

*Cijena vozila je izračunata prema tečaju 1 EUR=7,65 HRK i iznosi 255.000 kn.