Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BBR ponudio performansne pakete za Mazdu 3 i Mazdu 6 MPS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski tuner, BBR, predstavio je nove performansne pakete opreme za MPS verzije Mazdinih modela 3 i 6, koji jamče povećanje snage do 350 ili čak 400 KS.

Snaga je oduvijek bila prioritet za britansku tuning tvrtku BBR. Mazda3/Mazda6 MPS utemeljeno se smatraju jednim od najuzbudljivijih automobila u svojoj pripadajućoj klasi vozila, za što je djelomično odgovoran 2.3-litreni DSI turbo motor koji razvija 260 KS. Novi paketi opreme donose dorade na motoru i ovjesu kojima bi MPS-ice trebale razvijati i do 400 KS, a obzirom da oba modela pogoni ista motor s turbo punjačem, BBR-ovi paketi primjenjivi su na oba vozila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

BBR je izbacio sveukupno tri paketa opreme. Pri cijeni od 549 britanskih funti (4.804,00 kn) kupac dobiva Stage 1 kit koji uključuje reprogramiranje ECU mape a isto podiže snagu s 260 KS i 380 Nm na 290 konjskih snaga dostupnih pri 5.200 o/min te 447 Nm pri 4.150 o/min.

Stage 2 uključuje malo opsežnije modifikacije. MPS-ove standardne usisne cijevi za turbo punjač s ograničenim protokom zraka zamijenjene su visoko-protočnim verzijama od aluminija i silikona koje su proizvedene na način da podnesu viši tlak bez stvaranja deformacija. Za optimiziran protok zraka u turbo punjač i superiornu filtraciju, BBR je zamijenio standardni usisnik s također visoko-protočnim filtrom zraka. Krajnji rezultat je 318 KS i 502 Nm okretnog momenta. Stage 2 kit dolazi po cijeni od 1645 britanskih funti (14.394,00 kn).

Za one kojima ni ovo nije dosta, BBR naravno nudi i Stage 3 kit koji donosi ugradnju novog turbo punjača u dvije varijante. Prvi, BBR Turbo povećava snagu na 350 KS dok drugi, Garret Hybrid GT28 turbo omogućava brojke od čak 400 KS. S ovakvim radikalnijim poboljšanjima, BBR će zamijeniti serijski intercooler sa svojim posebno rađenim intercoolerom koji je postavljen niže dolje u odnosu na stari te znatno poboljšava učinkovitost hlađenja i ventiliranja. Britanski tuner nije objavio cijenu za ove Stage 3 pakete opreme.

Pored povećanja snage, BBR također nudi i sportske opruge po cijeni od 165 britanskih funti (1.443,00 kn) te KONI podesive amortizere po cijeni od 795 funti (6.956,00 kn). Ove komponente dostupne su isključivo za Mazdu 3 MPS.

Ovo je upravo to što je falilo Mazdi MPS da konkurira jačim igračima u klasi. Sve njihove komponente se mogu naručiti u Hrvatskoj a za ugradnju se možete javiti u Mazdu Habulin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene