Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apsolutni rekorder

Automobil koji na litri benzina prijeđe 1.050 kilometara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već treću godinu zaredom studenti sveučilišta Laval rade najekonomičnije automobile na planeti. Njihov automobil na tri kotača prelazi čak 4.074 kilometra na samo 3,8 litara goriva!

Istina, brzina tog automobila nije zapanjujuća, jer ona iznosi svega 25 kilometara na sat, no to i nije cilj Shellovog eko-maratona. Cilj je iskoristiti svaku kap iz jednog galona goriva (oko 3,8 litara).

Pročitajte i ovo maraton u Splitu - 3 Uzbudljiva utrka Ne mogu im ništa ni vjetar ni kiša: Maratonci iz 45 zemalja u Splitu unatoč lošim vremenskim uvjetima otrčali svoj krug 30 vojnika trčalo noćni maraton - 3 NAŠICE-VINKOVCI Dnevnik Nove TV na maratonu za poginule branitelje: "Poseban je osjećaj trčati za one koji to ne mogu"

Tim Alerion Supermileage sa spomenutog sveučilišta, u tom je smislu jednostavno uništio konkurenciju je drugoplasirani tim s jednim galonom prelazi 'tek' 1.226 kilometara, piše popsci.com. Kanadski prvoplasirani tim čak je uspio s ranije spomenutim rezultatom nadmašiti i vlastiti rekord za 123 kilometra.

'Uložili smo puno truda, vremena i teškog rada u naše vozilo i ponosni smo na naše rezultate', istaknuo je Anthony Bernier, menadžer pobjedničkog tima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene