Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Aston Martin predstavio posebna izdanja Dragon 88

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski proizvođač luksuznih automobila Aston Martin u Pekingu je predstavio tri posebna izdanja u čast kineske Godine zmaja i prigrabio svjetla reflektora na ovogodišnjem međunarodnom auto salonu u Kini samo za sebe.

Ovaj stoljetni britanski brend koji je diljem svijeta tražen zbog svoje inženjerske i dizajnerske izvrsnosti iskoristio je ovaj vrlo važan događaj za kinesku auto-industriju da nanovo utvrdi svoju dugoročnu posvećenost azijskom tržištu s posebnim naglaskom upravo na Kinu. Aston Martin u Kini će ove godine otvoriti 11 novih prodajnih salona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Citroën za Peking pripremio nešto vrlo posebno! Slika nije dostupna Aston Martin službeno predstavio V12 Vantage Roadster

Posebno izdanje nazvano Dragon 88 u čast aktualne Godine zmaja demonstracija je izuzetno širokih personalizacijskih opcija koje Aston Martin nudi svojim kupcima pri čemu će, kako i ime sugerira, ovaj svjetski poznati brend proizvesti svega 88 komada sa spomenutim paketom opreme.

Posjetitelji Beijing Motor Showa 2012 imali su priliku vidjeti DBS Volante, Virage Coupe i V8 Vantage S Coupe u izdanju Godine zmaja. Dragon 88 modelima na impresivnom izložbenom štandu Aston Martina pridružio se i One-77 superautomobil kao i Rapide s četiri vrata u izdanju ''Q'' odjela Aston Martina, te još jedan poseban DBS model.

''Ovo je prvi put da sudjelujemo u jednom od glavnih auto sajmova u Kini otkad je naša podružnica Aston Martin Lagonda (China) Automobile Distribution Co. Ltd. postala glavni distributer Aston Martina u Kini u ljeto 2011. godine. Nakon što smo uspjeli riješiti pravne zavrzlame oko distribucijskih prava u prijateljskom tonu i službeno smo postali generalni distributer Aston Martin vozila za Kinu te smo ujedno ponosni i zadovoljni ovim postignućem. To je još jedan važan korak na našem putu ka razvijanju uspješnog poslovanja ovdje u Kini. Poput mnogih novopridošlica u Kini doista smo mnogo naučili otkad smo prvi put došli ovdje 2007. godine,'' dodaje Dr. Ulrich Bez.

Ekspanzija na kinesko tržište postala je imperativ za mnoge europske proizvođače pa tako i Aston Martin polaže puno nade u proširivanje poslovanja u Kini i mogućnost da podijeli svoju stručnost s kineskim kupcima. Aston Martin tako je otvorio zastupništva u desetak kineskih gradova poput Šangaja, Pekinga, Chengdua, Hangzhoua, Guangzhoua, Chongqinga, Shenzhena, Shenyanga i Ordos Citya, a uskoro se otvaraju i saloni u Kunmingu i Tianjinu.

Dragon 88 paket opreme biti će rezerviran za Aston Martinove najjače, najelegantnije i najprestižnije modele poput DBS-a, Viragea i V8 Vantage S modela.

Svaki od 88 primjeraka biti će obogaćen jedinstvenim detaljima inspiriranim mističnim svojstvima simbola zmaja koji je simbol za moć, snagu i sreću prema kineskoj narodnoj predaji. Tako će logo Aston Martina na poklopcu motora i vratima prtljažnika biti izrađen od 24-karatnog zlata a zlatna boja nastavlja se i u interijeru, primjerice na ušivenim prikazima zmaja na naslonima za glavu. Automobili iz ove ekskluzivne limitirane serije dolaziti će u tri boje karoserije tipične za tradicionalnu kinesku umjetnost i slikarstvo.

U Pekingu je na Aston Martinovom štandu izložen i One-77 superautomobil kao ultimativna ekspresija tehničke izvrsnosti inženjera u Aston Martinu. Možda jedan od najpoželjnijih automobila na svijetu pod poklopcem motora udomljuje nevjerojatno potentan 7.3-litreni atmosferski V12 motor a niska masa i visoka čvrstoća karbonske šasije omogućuju maloj grupici vlasnika One-77 modela raštrkanoj diljem svijeta doista jedinstveno vozačko iskustvo nenadmašnog intenziteta i uzbuđenja.

Obzirom da su šanse da vidimo neki od tih 88 komada uživo mikroskopski male, predlažemo da pogledate našu galeriju fotografija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene