Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijera kroz video igru

Aston Martin predstavio DP-100 Vision Gran Turismo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska je marka odlučila predstaviti budućnost svojih modela kroz megapopularnu igru Gran Turismo, prije nego li neki stvarni koncept dođe na jedan od velikih auto-salona.

Konceptni model DP-100 Vision Gran Turismo, koji će sljedećeg mjeseca postati dostupan za besplatan download igračima popularne video igre Gran Turismo 6, novo je iznenađenje iz Aston Martina premijerno predstavljeno na britanskom festivalu brzine u Goodwoodu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Phantom slavi deset godina totalne dekadencije i luksuza Slika nije dostupna Phantom Experimental Electric (EE) Stiže prvi električni Rolls-Royce

Razvoj ovog modela, odnosno njegovog dizajna potrajao je punih šest mjeseci i ono što je najzanimljivije je razmjer odmaka od uobičajenog astonovog dizajna, odnosno dizajna cestovnih modela ove britanske marke koji u posljednje vrijeme trpe određene kritike zbog nedostatka raznolikosti i prevelike međusobne sličnosti.

Najava je to možda novog dizajnerskog izričaja Aston Martina, a slično potvrđuje i Marek Reichman, šef dizajna, koji kaže kako bi se "pojedini elementi mogli prenijeti i na cestovne modele" pa se stoga "značaj ovog koncept ne smije podcijeniti".

Model DP-100 je zamišljen kao automobil sa središnje smještenim V12 bi-turbo motorom koji bi svoju snagu od 597 kW, odnosno 812 KS na podlogu prenosio putem 20-colnih kotača s michelinovim gumama. Također, DP-100 bi bio opremljen aktivnim ovjesom, vrhunskom elektronikom te sustavom aktivne aerodinamike. Više pročitajte na autonet.hr.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene