Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Phantom slavi deset godina totalne dekadencije i luksuza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski proizvođač luksuznih automobila Rolls-Royce (u vlasništvu BMW-a) ovih dana slavi 10 godina od kada je dostavio svoj prvi Phantom model.

Rolls-Royce Motor Cars ovih dana slavi 10 godina izvrsnosti. Točno 1. siječnja 2003. godine Rolls-Royce službeno je otvorio proizvodni pogon u Goodwoodu i dostavio prvi automobil proizveden u tom pogonu na opće oduševljenje jednog konkretnog sretnika, kupca koji je prvi dobio svoj Rolls-Royce Phantom i to jednu minutu nakon ponoći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednički biser Političar mislio da pomoću snage uma može voziti auto, krivo je mislio Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima

U to je vrijeme ovaj događaj opisivan kao ''posljednja velika avantura u automobilističkoj povijesti,'' misleći na početak proizvodnje Phantoma koji se tada proizvodio u tempu od jednog automobila na dan da bi do kraja godine ta brojka porasla na tri automobila na dan. Danas se u spomenutoj tvornici proizvode dvije modelske linije, Phantom i Ghost, i čak šest različitih modela tj. karoserijskih formi spomenutih linija vozila, a muškarci i žene koji rade u Goodwoodu svaki dan izbace do 20 automobila. Rolls-Royce je 2011. godine proslavio drugi po redu rekord u prodaji i najbolji prodajni rezultat u tada svih 107 godina postojanja ovog legendarnog britanskog brenda.

Reakcija kupaca, medija i zaljubljenika u Rolls-Royce automobile na ovako uspješan portfelj tvrtke bila je izuzetno pozitivna tijekom proteklih deset godina a svaki novi model dočekan je s oduševljenjem. Novi modeli osvojili su mnoge nagrade za dizajn i luksuz a stalno rastuća prodajna mreža tvrtke pruža ono isto jedinstveno i ugodno iskustvo kupnje Rolls-Royce automobila po kojem je ovaj brend također poznat, i tako u bilo kojem kraju svijeta pri čemu se vrhunska usluga kupcima smatra standardom poslovanja.

I dok RR u pravilu ne voli citirati svoje kupce, nekoliko kupaca ipak je poželjelo nešto reći o svojim novim automobilima. Jack Corwin iz SAD-a rekao je da je za njega Phantom automobil koji mijenja svijet. Jedan kupac iz Kine rekao je da je RR Ghost kupio sam sebi kao dar za 40. rođendan što mu se činilo kao dobra ideja jer je automobil izašao u prodaju 20. lipnja baš na njegov rođendan. To je za njega bio simbol njegovog uspjeha i način da obilježi veliku prekretnicu u svom životu. Simone Ceruti iz Italije kaže da se osjeća kao kod kuće u svom Ghostu. Sultan Khouri iz Abu Dhabija kaže da ne bi kupio niti jedan drugi automobil, iako iskreno njemu ne vjerujemo na riječ jer znamo da kupci iz te regije nerijetko imaju garaže pune skupocjenih i luksuznih automobila veće od parkinga nekog velikog trgovačkog lanca, ali dobro. Britanac Harold Tillman rekao je nešto što doista jest istina a to je da postoji samo jedan jedini Rolls-Royce. Mi bi ipak dodali da postoji i jedan jedini Bentley koji je rame uz rame sa fenomenalnim Rolls-Royce automobilima.

Nenadmašiva kvaliteta Rolls-Royce automobila izrađenih u proizvođačevoj tvornici u Goodwoodu nešto je što su prepoznali i mediji od samog početka rada tvornice prije deset godina. Danas, s predstavljanjem druge generacije Phantoma koja je uvedena 2012., Rolls-Royce i dalje prima same pohvale. Autocar je tako za novi Phantom rekao da ovaj automobil i dalje ima jedinstveno mjesto u automobilskoj industriji kao vozilo koje je toliko više od prijevoznog sredstva, vozilo koje je u vožnji događaj sam za sebe, pravo nasljeđe za buduće naraštaje.

►►►   Najčudniji Rolls-Royce kojeg ste vidjeli

►►►   Fenomenalan Rolls-Royce Phantom III iz 1935. na aukciji

Top Gear Magazine za koji svi već znamo da se ne libi izreći svoje mišljenje i pri tome ne štedi nikoga o istome je rekao da je to veličanstven, raskošan i ozbiljno uglađen automobil s kojime je Rolls-Royce doista postao brend 21. stoljeća. Mnogi mediji u Velikoj Britaniji dočekali su novu generaciju Phantoma s oduševljenjem rekavši da je za one koji misle da Rolls-Royce i dalje radi najbolje automobile na svijetu upravo došla potvrda da misle ispravno, obzirom da je stigao novi Series II Phantom koji je još bolji nego prije.

Počevši s nešto manje od 400 radnika, porizvodni pogon u Goodwoodu danas zapošljava više od 1.400 ljudi. Samo prošle godine posao je tamo pronašlo još 100 osoba. Tvrtka jako puno ulaže u nove talente te ima vrlo kvalitetan pripravnički program kao i program stažiranja a više od 80 posto zaposlenika dolazi iz lokalne zajednice unutar 24 kilometara od tvornice a britanski brend posebno se ponosi činjenicom da imaju najmanju fluktuaciju zaposlenika u cijeloj industriji.

Činjenica jest da Rolls-Royce vrlo mnogo doprinosi pozitivnim ekonomskim pokazateljima u toj regiji. Više od 90 posto proizvedenih automobila izvozi se čime također doprinose i britanskom gospodarstvu u cjelini. Tvrtka je uložila i u proširenje proizvodnog pogona koje će pomoći tvrtki da ispuni sve veću potražnju na svjetskim tržištima i da također zadovolji potražnju za izuzetno visoko personaliziranim Ghost i Phantom modelima.

''Rolls-Royce je fantastična priča o uspjehu britanskih proizvođača i vrlo smo ponosni što slavimo 10 godina izvrsnosti,'' rekao je Torsten Müller-Ötvös, izvršni direktor Rolls-Royce Motor Carsa. ''Ova renesansa najpoznatijeg brenda automobila na svijetu i stvaranje i razvoj Doma Rolls-Roycea bilo je nevjerojatno i uspješno putovanje. Želim čestitati Rolls-Royce timu u Goodwoodu ali i diljem svijeta na njihovoj strasti i mislim da se zajedno možemo radovati sljedećem desetljeću s velikim optimizmom,'' dodaje Müller-Ötvös.

Tako se Rolls-Royce želi pohvaliti i uspješnom i korektnom zaposleničkom praksom a ne samo proizvodnjom jednog od najluksuznijih i dekadentnijih automobila današnjice što je svakako za pohvalu.

Uživajte u velikoj foto galeriji i video prilozima fenomenalnog Rolls-Royce Phantoma!

 

PHANTOM DROPHEAD COUPÉ:

Masa vozila: 2630 kg
Motor: 6,75-litreni  V12 N/A
Snaga: 460 KS pri 5,350 okr/min te 720 Nm okretnog momenta pri 3,000 okr/min
Ubrzanje do 100 km/h: 5,8 sekundi
Mjenjač: automatski 8-brzinski ZF
Potrošnja (litara): grad 22,8 – kombinirano 14,8
 

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene