Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američki Viper izazvao Mercedes SLS AMG Black Series na dvoboj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam video prilog u kojem je američki SRT Viper odmjerio snage s Mercedesom SLS AMG Black Series.

U najnovijoj epizodi serije Head 2 Head koju organizira američki Motor Trend časopis, Jonny Lieberman dao si je zadatak pronaći dostojnog suparnika SRT Viperu. Taj dostojni suparnik je Mercedes-Benz SLS AMG Black Series.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Dok SLS AMG Black Series košta gotovo tri puta više od novog SRT Vipera, dva automobila temelje se na iznenađujuće sličnom konceptu. Oba su čistokrvni i brutalni sportski automobili s prednje smještenim motorom i stražnjim pogonom čiji masivni agregati dostavljaju preko 600 KS.

Međutim, unatoč sličnoj filozofiji dva automobila i impresivnim brojkama na obje strane, vozno iskustvo tih dvaju automobila, slikovito i doslovno, dva su različita svijeta. Novinar Motor Trenda i voditelj emisije Head 2 Head dobio je oba automobila na korištenje po cestama sjeverne Kalifornije a profesionalni vozač utrka Randy Probst sjeo je za upravljač i testirao kako i koliko brzo prolaze krug na Laguna Seca stazi.

S jedne strane imamo SRT Viper koji ima 8.4-litreni V10 motor koji razvija 640 KS i 814 Nm okretnog momenta. Spomenuti agregat uparen je s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem koji omogućava 1.521 kg teškom sportskom automobilu da do 100 km/h ubrza za nešto više od 3 sekunde dok udaljenost od 400 metara prelazi za 11 i nešto sekundi. Maksimalna brzina iznosi 331 km/h.

Sa tvrđom strukturom s 50 posto više torzijske tvrdoće, šasija novog Vipera okoristila se brojnim poboljšanjima od kojih su mnoga rezultat iskustva na trkaćoj stazi s Viper GTS-R i Competition Coupe modelima.

►►►   foto galerija - SRT Viper

S druge strane, SLS AMG Black Series ima manji 6.2-litreni V8 motor koji dostavlja 622 KS i 634 Nm okretnog momenta što mu omogućava da do 100 km/h ubrza za 3.5 sekundi i postigne maksimalnu brzinu od 315 km/h. Ukupne mase 1.550 kg, SLS AMG Black Series ne samo što je 70 kg lakši od standardnog SLS AMG-a, već ima i najbolji omjer mase i snage od svih AMG Black Series modela ikada.

Dodatnih 39 KS u odnosu na 583 KS koliko dostavlja SLS AMG GT dolazi na račun sljedećih unapređenja: povećanje broja okretaja motora sa 7.200 o/min na 8.000 o/min uz pripadajuće prilagodbe, modifikacije usisnog sustava te mape motora.

►►►   foto galerija - SLS AMG Black Series

Sudeći samo prema brojkama, Viper očigledno ima prednost ali da li je to dovoljno da pobijedi Black Series? Pogledajte filmić i saznajte.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene