Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O krađi izbora

Trumpovi odvjetnici: "Komunistički novac se preko Venezuele i Kine umiješao u američke izbore"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Važnu konferenciju za medije danas će održati odvjetnici u vezi vrlo jasnog i održivog puta do pobjede, poučio je Donald Trump najavljujući obraćanje svojih odvjetnika na Twitteru.

"Bio bih u čudu da gradovi Philadelphija i Detroit nisu varali na izborima, to su radili na gotovo svakima do sad, a te gradove kontroliraju demokrati. I Biden je sam bio izjavio da ima najbolji tim za izborne prijevare", rekao je Trumpov odvjetnik Rudi Giuliani na početku konferencije za medije. 

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu Slika nije dostupna 'Izgorio' za šefa Bivši gradonačelnik New Yorka toliko žustro branio Trumpa da mu se otopila boja sa zalisaka

Pokazao jednu kuvertu s glasačkim listićem i opisao postupak glasanja. Rekao je kako ponovno prebrojavanje glasova u Georgiji neće puno pokazati jer se listići pristigli poštom lako sakriju. 

Kazao je kako su u Pennsylvaniji dopustili glasačima čiji listić nije bio pravilno popunjen da ga birač ispravi i glasa ponovno. 

"Guverner Pennsylvanije je takvo pravo izmislio, to je prijevara", rekao je. 

Rekao je i kako imaju svejdoke kako su potvrdili da su glasovi unošeni iako osoba nije glasala.

"Imamo svjedoke koji će potvrditi da su im tako naložili demokrati na biralištu", rekao je. 

"Philadelphija je poznata po korupciji, tamo lokalni tužitelji puštaju zločince na slobodu i zato imaju toliko kriminala", tvrdi Giuliani.

Ispričao je kako je svjedokinja Jessie Jacob u zaposlena u Michiganu bila promatrač u Detroitu.

"Tamo su je obučili da vara. Ispričala nam je da su joj rekli da mijenja datum slanja glasa koji ide poštom. To ne tvrdim ja nego ova građanka koja je bila pod zakletvom. Možete tvrditi da laže, ali ne možete tvrditi da nema dokaza. Ona će o tome svjedočiti“, ističe Giuliani i dodaje kako s tužbama Trumpov stožer nije gotov. 

"Imamo dosta takvih svjedoka. Što će se dogoditi ovoj zemlji ako takve stvari zataškamo? Dogodilo se u Pennsylvaniji, Michiganu", poručuje. 

Dogodilo se, tvrdi, i da u nekim okruzima ima više glasova nego što ima osoba s pravom glasa. Rekao je kako će sutra podići tužbu u Georgiji. 

"Pratimo stanje u Arizoni gdje još skupljamo dokaze, kao i u Novom Meksiku. Sumnjiva je i Virginija, ali ćemo zasigurno podnijeti tužbu u Arizoni. Ima još toga, ali vam ne mogu otkriti. Strašno je što se dogodilo. Imali su plan, to je logičan zaključak. Trump je pobijedio, ne Biden", rekao je Giuliani i predao riječ odvjetnici Sydney Powell. 

"Svjedočimo količinama komunističkog novca koji preko Venezuele pa i Kine dolazi i miješa se u američke izbore. Imamo jednog jakog svjedoka koji to govori. Njegovo svjedočanstvo je zaista detaljno", rekla je Powell. 

Rekla je i kako su zabilježeni povećani unosi glasova u određenom vremenu na pojedinim biralištima za što, kaže, imaju svjedoke koji su im rekli da su baš u tim trenucima na stražnja vrata ulazile vreće s glasovima. Rekla je i kako sumnjaju da su uređaji za brojenje glasova marke Smartmatic, odnosno tvrtka koja ih proizvodi, duboko povezani s Venezuelom. 

 "Stvari sjedaju na svoje mjesto"

Američki predsjednik na odlasku Donald Trump najavio je konferenciju za medije na kojoj bi njegov odvjetnički tim trebao objasniti trenutačno stanje s rezultatima predsjedničkih izbora održanih 3. studenog.

"Važnu konferenciju za medije danas će održati odvjetnici u vezi vrlo jasnog i održivog puta do pobjede. Komadići se vrlo lijepo slažu na svoje mjesto", napisao je Trump na Twitteru.

 

On i dalje ne priznaje rezultate izbora prema kojima je pobjedio demokrat Joe Biden i tako Trumpu oduzeo šansu za drugi mandat u Bijeloj kući.

Prema broju elektora, Biden vodi s 290 glasova naprema 232 koliko ih ima Trump. No tu nisu uključeni elektorski glasovi iz Georgije gdje Biden ima vodstvo od 0,3 posto, a gdje se glasovi ponovno ručno broje, piše Fox.

Nakon najave još je tvitao kako su upravo u Georgiji otkrivene „tisuće neubrojenih glasova“ te poručio da će ta savezna država opet biti pod republikanskim vodstvom.

"Završite s time“, poručio je guverneru Georgije Brainu Kempu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene