Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LUKA MIŠETIĆ IZ NEW YORKA

Koliko je utemeljena Trumpova prijetnja Vrhovnim sudom? Odvjetnik ukazao na bitan faktor koji bi mu to mogao otežati

Predsjedničke izbore u SAD-u za Dnevnik Nove TV komentirao je i odvjetnik Luka Mišetić, koji ured ima u New Yorku. Otkrio je koliko je utemeljena Trumpova prijetnja Vrhovnim sudom

Odvjetnik Luka Mišetić otkrio je koliko je utemeljena Trumpova prijetnja Vrhovnim sudom. 

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog u Milanu Progon ne prestaje U Moskvi uhićen još jedan odvjetnik Alekseja Navaljnog, razlog je nevjerojatan Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Najteže tek slijedi Odvjetnik roditelja žrtava masakra: "Bio sam na ispitivanju dječaka ubojice. Kad sam vidio snimke, uzrujao sam se"

 "Teško je očekivati da će se Vrhovni sud miješati u izborni proces pošto svaka država posebno vodi svoj izborni proces i svaka država ima svoj izborni sustav i regulira svoj izborni sustav. Tako da ukoliko bi Trump imao prigovor, morao bi proći kroz pravosudni sustav te pojedine države i eventualno bi se Vrhovni sud umiješao samo ukoliko uoči neku grešku u razmatranju od tog državnog suda i ako nađe da je došlo do prekršaja federalnog ustava“, kaže Mišetić.

Komentirao je i mogućnost da izbori završe izjednačenim rezultatom.

"U slučaju da bude izjednačeno u takozvanom electroral college, onda sve ide u Donji dom Kongresa, House of Representatives i tamo se bira predsjednik“, objašnjava odvjetnik.

Ocijenio je kako je Trump vodio politiku koja je bila u interesu njegove izborne baze.

"Time je izazvao drugu stranu i postala je bipolarizacija u američkom društvu. Mislim, u takvoj situaciji nadam se da neće doći do nekakvih većih nereda, ali živimo u jednoj atmosferi u kojoj je i to moguće“, smatra Mišević.

Razvoj događaja u američkim predsjedničkim izborima možete pratiti OVDJE

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene