Joe Biden
Joe Biden Foto: Afp

Kampanja predsjedničkog kandidata demokarata Joea Bidena odbacila je ponudu tima predsjednika Donalda Trumpa da se treća debata održi 29. listopada.


"Trump je danas odlučio povući se iz debate 15. listopada. Nepredvidivo ponašanje ne dopušta Trumpu da promijeni kalendar i izabere nove datume", rekla je Kate Bedingfield, Bidenova glasnogovornica, nakon što je  Donald Trump odbio sudjelovati na virtualnoj debati predviđenoj za 15. listopada.

Vezani članci Prva debata između Trumpa i Bidena održana je u Clevelandu 29. rujna Druga debata trebala bi biti virtualna, ali Trump već poručio: "Ne želim gubiti vrijeme na to, mislim da uopće nisam zarazan" Prva debata između Trumpa i Bidena održana je u Clevelandu 29. rujna Joe Biden otkrio zašto možda neće sudjelovati u debati s Trumpom idućeg tjedna: "To je ozbiljan problem"

Trump je predložio da se preostale dvije predsjedničke debate odgode za po tjedan dana kako bi se održale oči u oči, a ne virtualno.

Bedingfield je izjavila da je Joe Biden pristao da se debata s idućeg tjedna prebaci na 22. listopada, ali ne želi da se treća debata pomakne na 29. listopada

"Donald Trump se može pojaviti ili to može ponovno odbiti. To je njegova odluka", rekla je.

Trumpova kampanja je priopćila da je voljna odgoditi predstojeću predsjedničku debatu za tjedan dana, ali ustrajava na tome da se održe tri debate i to zadnja 29. listopada, nekoliko dana prije predsjedničkih izbora 3. studenoga.