Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čilić osvojio prvi naslov u karijeri!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač, 19-godišnji Marin Čilić pobijedio je u New Havenu sa 2:1 u setovima američkog tenisača Mardyja Fisha, u svom prvom ATP finalu u karijeri.

Šesti nositelj Čilić pobijedio je Fisha, osmog nositelja, sa 6-4 4-6 6-2. Svoju prvu ATP titulu Čilić je izborio nakon jednog sata i 54 minute igre.

Pročitajte i ovo Dražen Jelenić - 1 DAO OSTAVKU Što je Dražen Jelenić učinio u svom mandatu: "Bit će zapamćen po dvjema ložama" RIT Croatia studente priprema za tržište rada ODLIČNA PRILIKA Prijave za prijemni ispit na RIT Croatia: najboljima stipendije od 12.600 eura!

Čilić, 31. igrač svijeta, i Fish, 35. na svijetu, dosad se nisu susretali.

"Osjećam se sjajno, oduševljen sam. Meč je bio neizvjesan i dramatičan s mnogo uspona i padova. Srećom, u pravi trenutak sam se vratio u ritam i sada uživam u ovom trenutku," kazao je Čilić.

Čilić će od ponedjeljka zauzimati negdje oko 25. mjesta.

"Ovaj naslov je potvrda da sam na dobrom putu, a sada ću imati još više samopouzdanja," dodao je 19-godišnji Čilić koji se još jednom osvrnuo na protekle dane.

"Bio je ovo sjajan tjedan, dobio sam nekoliko mečeva protiv odličnih tenisača. Psihički i fizički se odlično osjećam. Nadam se kako ću trenutačnu formu zadržati i za US Open," dodao je Čilić koji nije skrivao emocije nakon pobjede.

"Nisam znaš što bi od sreće, samo sam mahao rukama," rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene