Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predsjednik Mesić odlikovao osvajače olimpijskih odličja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uručio je danas odlikovanje "Red hrvatskog pletera" osvajačima olimpijskih odličja u Pekingu, srebrnom gimnastičaru Filipu Udeu, streljačici Snježani Pejčić te taekwondašicama Sandri Šarić i Martini Zubčić, koje su osvojile brončana odličja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povodom Dana neovisnosti Mesić uručio odlikovanja komunističkim reformatorima Slika nije dostupna Srbin spasio hrvatske branitelje Predsjednik Mesić uručio deset odlikovanja

"Sam nastup na olimpijskim igrama velika je čast za svakog športaša, ali posebna slava pripada osvajačima odličja. Oni su svoja nadanja i očekivanja pretvorili u radost svih naših građana", istaknuo je Mesić.

U ime odlikovanih zahvalila se Snježana Pejčić koja je rekla da su za njihove uspjehe zaslužni obitelj, Hrvatski streljački savez i Hrvatski olimpijski odbor bez čije potpore ne bi bilo ovih odličja.

Među odlikovanima ovoga puta nije bilo naše najbolje sportašice Blanke Vlašić, srebrne sa Igara u Pekingu, jer je nju predsjednik Mesić 17. siječnja ove godine odlikovao najvišim državnim odličjem na području športa, Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, koji je dobila za naslov svjetske prvakinje u skoku u vis na SP u Osaki 2007.

Na dodjeli odličja nazočili su čelnici sportskih saveza iz kojih dolaze odlikovani sportaši, predsjednik i glavni tajnik HOO-a, Zlatko Mateša i Josip Čop, član MOO-a Antun Vrdoljak, te drugi dužnosnici HOO-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene