Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olimpijski pobjednik i svjetski rekorder na memorijalnoj utrci na 110m prepone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preponske utrke su od početka zaštitni znak zagrebačkog IAAF Grand Prix mitinga, koji će se u utorak, 9. rujna, 58. puta održati u Zagrebu, a menadžer mitinga Harald Edletzberger potvrdio je dolazak istinskih zvijezda koje će nastupiti u memorijalnoj utrci "Borisa Hanžekovića" na 110m prepone, kao i u ženskoj utrci 100m prepone.

Treću godinu zaredom u Zagreb dolazi Kubanac Dayron Robles, koji je u Ostravi početkom lipnja srušio svjetski rekord na 110m prepone (12.87) i šest puta ovog ljeta trčao ispod 13 sekundi. S novim olimpijskim prvakom Roblesom na stazi, a očekuje se da ga pritisne Maurice Wignall, rekord mitinga od 12.98 sekundi, kojeg od 1999. drži Mark Crear, definitivno je u opasnosti.

Pročitajte i ovo Utrka Holjevka Tradicionalna utrka Holjevka zatvara promet dijelom Zagreba: Pogledajte alternativne pravce Slika nije dostupna Atletika: Blanka u Ostravi

Na ženskih 100m s preponama jaku postavu predvodit će zlatna i brončana s Olimpijskih igara, Amerikanka Dawn Harper i Kanađanka Priscilla Lopes-Schliep. Konkurencija će biti strašna jer je Edletzberger dogovorio dolazak još tri finalistice iz Pekinga, Harper i Lopes-Schliep prijetit će Damu Cherry, Deloreen Ennis-London i Sarah Claxton.

Miting se održava u Sportskom parku Mladost u utorak 9. rujna u 16 sati, a ulaz je besplatan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene