Obavijesti Video Pretražite Navigacija

O. J. Simpson kriv za oružanu pljačku i otmicu, prijeti mu doživotan zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšu zvijezdu američkog nogometa O. J. Simpsona porota u Las Vegasu jučer je proglasila krivim za oružanu pljačku i otmicu, točno 13 godina nakon što je oslobođen optužbe za ubojstvo svoje bivše supruge i njezina prijatelja.

Nakon trotjednog suđenja porota je odlučivala više od 13 sati, no ovaj put presuda nije bila oslobađajuća. 61-godišnji O. J. Simpson je proglašen krivim po svih 12 točaka optužnice, a iako mu prijeti kazna doživotnog zatvora, nije pokazivao nikakve emocije u trenutku izricanja presude.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkazano objavljivanje knjige i intervjua O.J. Simpsona Slika nije dostupna OJ Simpson o tome kako bi on ubio svoju ženu

Krivim je proglašen i Simpsonov prijatelj, Clarence Stewart koji je zajedno s njim sudjelovao u pljačci koja se 13. rujna 2007. dogodio u hotelu Palace Station u Las Vegasu. 

Sudac Jackie Glass odbio je njegov zahtjev za oslobađanje uz jamčevinu, pa je Simpson s lisicama na rukama vraćen u pritvor. Izricanje kazne je zakazano za 5. prosinca.

Prema optužnici, slavni igrač američkog nogometa iz 1970-ih je zajedno s petoricom muškaraca upao u hotelsku sobu dvojice preprodavača i pod prijetnjom oružjem oteo im osobne sportske suvenire vrijedne na tisuće dolara za koje je tvrdio da su mu ukradeni i da ih je samo želio natrag. Iako nije svjedočio na samom suđenju, Simpson je u intervjuima nakon uhićenja tvrdio kako nije znao da su njegovi 'kompanjoni' naoružani. 

>> OJ Simpson o tome kako bi on ubio svoju ženu

>> Otkazano objavljivanje knjige i intervjua O.J. Simpsona

Četvorica Simpsonovih suoptuženika priznala su krivnju i pristala svjedočiti protiv bivšeg sportaša i protiv Clarencea Stewarta.

Simpson je 1994. godine optužen za ubojstvo bivše supruge Nicole Brown Simpson i njezinog prijatelja Rona Goldmana, ali je oslobođen nakon jednogodišnjeg kontroverznog suđenja koje je zaokupilo pažnju svjetske javnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene