Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkazano objavljivanje knjige i intervjua O.J. Simpsona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon vala kritika i poziva na bojkot, objavljivanje knjige pod naslovom "Ako sam to učinio" O.J. Simpsona, i njegov intervju za televizijsku postaju Fox otkazani su.

Kompanija "News Corp." koja je vlasnik izdavačke i TV kuće, priopćila je da odustaje od objave knjige i intervjua, a njezin vlasnik Rupert Murdoch javno se ispričao zbog tog "loše zamišljenog projekta".

Pročitajte i ovo Joe Biden Otkriveno u knjizi Za neke stvari očito još nije prestar: "Dobar seks" tajna je dugog i sretnog braka Joea Bidena Vladimir Putin Više od 200 milijuna pregleda Putin otkrio zašto je pristao na intervju s američkim novinarom: "To je zbog želje mnogih ljudi kod nas i u svijetu"

"Ja i viši managment kompanije slažemo se s američkom javnošću da je to bio loše zamišljen projekt. Žalimo ako smo time uzrokovali bol obiteljima Rona Goldmana i Nicole Brown Simpson", izjavio je Murdoch, prenosi Fox TV na svojoj web stranici.

Deseci lokalnih i kabelskih TV postaja koje preuzimaju program TV Foxa najavili su da će neće prenositi intervju u dva dijela, najavljen za idući vikend, uoči izdavanja knjige.

Pozivi na bojkot tog rijetko bizarnog projekta došli su od svih
sudionika američkog "suđenja stoljeća" na kojem je 1995. Simpson, bivša superzvijezda američkog nogometa, oslobođen optužbe za ubojstvo supruge Nicole i njezinog prijatelja Rona Goldmana.

Brojne javne osobe također su izrazile ogorčenje zbog
komercijalizacije zločina, od strane osobe za koju je američka javnost uvjerena da je sudskom greškom oslobođena odgovornosti, dok su najugledniji dnevni listovi i drugi mediji taj bojkot počeli provoditi već ovoga vikenda, ne spominjući slučaj.

Judith Regan, nesuđeni izdavač knjige, izjavila je kako nije isplatila dogovorenih 3.5 milijuna dolara Simpsonu za knjigu, u kojoj on navodno opisuje kako bi se zločin dogodio - "Ako je on to učinio".

Simpsona je 1995. porota oslobodila krivnje za dvostruko ubojstvo, ali je 1997. u građanskoj parnici dosuđeno da je obiteljima žrtava dužan naknadu štete u visini od 33.5 milijuna dolara.

Zahvaljujući lokalnim propisima u Kaliforniji koji priječe plijenidbu iz mirovinskih fondova igrača NFL-a kao i propisa na Floridi koji ograničavaju plijenidbu kuća te vještini njegovih odvjetnika, O.J. Simpson do danas nije isplatio te odštete, što je na ABC-u potvrdio otac ubijenog Fred Goldman.

Izdavačica Judith Regan izjavila je kako joj je Simpson sam ponudio knjigu, a od kritika se branila tvrdnjama kako je željela izvući njegovo priznanje krivnje, kako je i nju bivši muž zlostavljao, te kako se još uvijek objavljuje Hitlerov "Main Kampf", što omogućuje svakome da uđe u glavu tog sociopata. 

Kako su izvijestili američki mediji, Simpson nije knjigu napisao sam, već su to učinila dvojica tzv. "ghost writera", pisaca po narudžbi, koji su na kraju jedini naplatili svoj posao, ako se ne računa publicitet za Fox TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene