Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zoran Primorac: "Opasna smo reprezentacija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipno natjecanje stolnotenisača novost je na Olimpijskim igrama, a uoči natjecanja u Pekingu, koja započinji 13. kolovoza, u Press centru su gostovale hrvatska ženska i muška reprezentacija.

"Mi smo jedina reprezentacija ovdje od onih s punom kvotom, dakle s ekipom i tri igračice u pojedinačnom dijelu, u kojoj nema ni jedne Kineskinje", naglasio je na počeku izbornik naših stolnotenisačica Neven Cegnar i nastavio:

Pročitajte i ovo Nesreća u pekinškom metrou Kumovala snježna oluja VIDEO Drama u podzemnoj željeznici: Za vrijeme najveće gužve raspao se vlak, više od 100 ljudi se polomilo! Slika nije dostupna Hrvatski stolnotenisači ispali iz borbe za medalju

"Naša želja je ulazak u četvrtfinale, dakle osvajanje drugog mjesta u skupini s Kinom, Austrijom, koja je bila peta na prošlom Svjetskom prvenstvu i Dominikanskom Republikom, koja na poziciji broj 1 ima vrlo neugodnu Kinskinju, sposobnu dobiti čak i Tamaru Boroš."

Tamara Boroš je, pak, analizirala austrijsku ekipu, s kojom će se naša reprezentacija boriti za drugo mjesto u skupini:

"Austrijankama je prva igračica Liu Jia, koja je već niz godina prva ili druga igračica u Europi, dok Li Qiangbing kada ima dobar dan može dobiti svakoga, no zna se i lako predati. Austrijanka Heine je daleko najslabija karika u tom lancu. Austrijanke su svakako bolji ždrijeb od Nizozemki jer nam po stilu više odgovaraju. Mi smo odradile sedam tjedana teških priprema i mislim da smo maksimalno spremne".

Stolnotenisači su u skupini s Nijemcima, Singapurcima i Kanađanima. Aktualni europski doprvaci sve su iznenadili drugim mjestom iza Kine na probnom natjecanju u Japanu. Tamo su pobijedili Japan i Južnu Koreju.

"To je bilo iznenađenje i za nas, a dobitna kombinacija je protiv Japana bio par Tan Ruiwu i Andrej Gaćina, koji je prvi puta igrao zajedno i donio nam bod. Slijedile su pobjede Gaćine i Primorca u singlu. Protiv Koreje je povukao Primorac koji je dobio dva meča, pridružio mu se Tan pobjedivši olimpijskog pobjednika Ryu Seung Mina, a i Gaćina je protiv njega vodio 2-0",rekao je izbornik Boris Baniček.

Zoran Primorac, kojem su ovo već šeste Olimpijske igre, sasvim je opušten ouči početka natjecanja:

"Ne trebamo si stavljati nikakav pritisak, no sigurno smo opasna ekipa i u istom smo statusu kao naša ženska reprezentacija: cilj nam je četvrtfinale. Za tu poziciju borit ćemo se sa Singapurom. To su, zapravo, sve Kinezi koji imaju singapursko državljanstvo. Gao Ning je svjetski TOP-10 igrač, Yang Zi negdje oko 30. mjesta, no treći igrač im je relativno slab i tu ja vidim našu šansu. Njemačka je objektivno najjača, oni su drugi nositelji turnira i aktualni europski prvaci".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene