Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Veslanje: Braća Skelin izborila polufinale!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski veslači braća Siniša i Nikša Skelin još su u igri za medalje. Uspjeli su se plasirati u polufinale dvojca bez kormilara na OI u Pekingu, nakon drugog mjesta u repesažu.

Tri prvoplasirane posade iz repesaža ušle su u polufinale. Od braće Skelin bila je brža američka posada, dok su treće mjesto osvojili Danci. Posade V. Britanije i Poljske, zauzele su četvrto i peto mjesto, te su ostale bez polufinala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veslanje: Braća Skelin razočarali, Kušurin i Vekić izborili polufinale Slika nije dostupna Draganja i Skelini bez pritiska putuju u Peking

Tako su se braća Skelin, koji su bili srebrni na Igrama u Ateni, iskupili za loš nastup u kvalifikacijama prije dva dana.

Nažalost, to drugo mjesto donijelo im je daleko jaču polufinalnu u skupinu u kojoj su svjetski prvaci Novozelanđani Twaddle i Bridgewater, Južnoafrikanci Keeling i di Clemente, Kanađani Calder i Frandsen, Francuzi Peron i Cadot, te Česi Makovicka i Chalupa.

"Iako su danas uvjeti bili puno bolji nego prije dva dana, bilo je puno svježije, nikako da se naviknemo na uvjete koji vladaju u Pekingu, te na činjenicu da su utrke popodne, a ne ujutro. Nismo previše forsirali, znali smo da sigurno ulazimo unutra i nije bilo potrebe za trkom za Amerikancima. Brzina nam nije problem, no jest realizacija i tehnički još nismo pravi, stoga ne želimo ništa obećavati u polufinalu, samo borbu. Skupina je ionako superteška", kazao je Nikša Skelin, koji je odbio komentirati navode nekih novina o svađi između braće.

Polufinale dvojca bez kormilara na rasporedu je u srijedu, 13. kolovoza, u 10,10 sati po hrvatskom vrremenu.

Istog dana, oko 10.30 sati, u polufinalu dvojca na pariće nastupit će Ante Kušurin i Mario Vekić, koji su to izborili prije dva dana u kvalifikacijama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene