Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peking, treći dan: Čilić i Skelini uspješni, jedriličari podbacili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za razliku od jučerašnjeg burnog natjecateljskog dana za hrvatske sportaše, danas je bilo puno manje sportova u kojima su naši sudjelovali. Najveći junaci dana svakako su braća Skelin, koji su izborili plasman u polufinale, te Marin Čilić, pobjednik meča protiv Juana Monaca.

Nakon izuzetno loše vožnje u kvalifikacijama, braća Skelin dobila su priliku u repesažu izboriti plasman u polufinale i vješto su je iskoristili. Danas nisu djelovali toliko iscrpljeno i odmah je i rezultat bio bolji. Drugo mjesto iza Amerikanaca donijelo im je plasman u polufinale, gdje ih čeka ubitačna konkurencija, koju će biti iznimno teško pobijediti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čilić zbog kiše sutra nastavlja meč Slika nije dostupna Veslanje: Braća Skelin razočarali, Kušurin i Vekić izborili polufinale

Marin Čilić u nastavku meča protiv Juana Monaca odigrao je vrlo dobro, te je s 6:3 završio treći set. U sljedećem kolu čeka ga Fernando Gonzalez, fanatični Čileanac koji za svoju domovinu uvijek igra maksimalno dobro. Bit će to veliki ispit za Čilića.

Naši plivači i danas su bili u akciji. Nikša Roki opet je oborio hrvatski rekord, ovaj put na 200m leptir. Roki je bio tek 31. u ovoj disciplini, no nedvojbeno je najviše pokazao od svih naših plivača u dosadašnjem dijelu Igara.

Kanuist Emir Mujčinović nije uspio izboriti plasman u polufinale. Slalom na divljim vodama završio je tek na 15. mjestu od 16 natjecatelja. Nije se proslavio ni naš strijelac Petar Gorša, koji je završio 37. u disciplini zračna puška 10m. Jedriličari su također svi redom odvezli dosta slabo, a naša najveća jedriličarska nada, Ivan Kljaković Gašpić, nalazi se nakon šest jedrenja na osmom mjestu, s 18 kaznenih bodova zaostatka za trećeplasiranim.

Nakon dana zatišja, sutra nas opet čekaju velika sportska uzbuđenja…

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene